Sarea de Himalaya vs. Sarea de mare

In dezbaterea despre sarea de Himalaya si sarea de mare, exista mai multi factori care trebuie luati in considerare inainte de a alege care este condimentul favorit. Desi cele doua tipuri de sare prezinta anumite caracteristici comune, exista si unele diferente notabile intre ele.

Prima diferenta este legata de sursa acestor tipuri de sare. Sarea himalayana se gaseste in si in jurul regiunii Punjab din Pakistan. Timp de aproape 1000 de ani, aceasta regiune este exploatata, oamenii avand o preferinta tot mai mare pentru aceasta sare. De cealalta parte, sarea de mare este extrasa direct din apa de mare.

O alta diferenta este legata de culoare. Sarea himalayana este de culoare roz datorita culorii minereului de fier. De la verde si rosu la gri sau negru, sarea de mare poate avea culori diferite. Deoarece poate fi extrasa din apa de mare din intreaga lume, diferitele compozitii minerale si algele pot schimba culoarea si aroma acestui tip de sare.

Sarea de Himalaya este, in principal compusa din clorura de sodiu, deci este destul de similara cu cea a sarii de masa si a sarii de mare din perspectiva chimica. Ambele saruri sunt naturale si pot contine impuritati minerale, cum ar fi niveluri ridicate de plumb si cupru, din cauza poluarii mediului.

In cea ce priveste salinitatea, nu exista prea multa diferenta intre cele doua tipuri de sare. De obicei sarea mare, granulata, are un gust mai sarat, insa ambele saruri au o aroma mai pura decat sarea de masa din cauza continutului ridicat de minerale.

Sarea de mare care este extrasa din apa de mare, are o umiditate naturala, o textura mai fina in comparatie cu sarea himalayana si se dizolva mai usor in alimente. Textura sarii de Himalaya tinde sa fie mai aspra decat cea a altor tipuri de sare, ceea ce o face populara in utilizarea sa ca si crusta pentru diverse preparate. Datorita texturii sale granulate, acest tip de sare este folosit pentru saramuri si preparate marinate.

Inainte ca ambele tipuri de sare sa fie puse pe piata, trebuie procesate si purificate, abia apoi pot fi folosite in acelasi mod ca si sarea obisnuita. Sarea de Himalaya contine oxid de fier si alte minerale, pe cand sarea de mare are o cantitate mica de minerale ca potasiu, fier si zinc. Oricine doreste sa foloseasca o sare naturala, poate incerca unul dintre cele doua tipuri prezentate, iar in final sa ramana la cea care satisface toate nevoile de gust si aroma!