Persoanele care vor sa beneficieze de un implant dentar in Bucuresti trebuie sa cunoasca in ce consta aceasta procedura, cat dureaza si care este igiena orala dupa inserarea acestuia. Implanturile dentare sunt un subiect din ce in ce mai discutat in ziua de azi. Toata lumea vorbeste despre acestea ca fiind o metoda eficienta de inlocuire a dintilor lipsa, deoarece aduc o serie de avantaje pe termen lung.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv metalic pe care medicul specialist il introduce in os pentru a inlocui unul sau mai multi dinti. Acesta are rolul de a crea o radacina artificiala si principalul sau avantaj consta in faptul ca este confectionat din titan pur (99, 95%), formandu-se astfel in timp o legatura cu masa osoasa, aproape la fel ca cea dintre dinte si os.

Cand este necesar un implant dentar?

Primul lucru pe care trebuie sa il faca pacientul este sa se prezinte la o clinica, cum este de exemplu Plaza Dent pentru o consultatie stomatologica. Medicul va decide daca pacientul are nevoie de acest procedeu si il va indruma catre investigatiile necesare. Interpretarea magistica conteaza foarte mult, pentru ca in lipsa acesteia nu se va putea stabili un diagnostic si un plan de tratament corespunzator. Totodata, unul sau mai multe implanturi dentare pot inlocui un singur dinte lipsa, mai multi dinti lipsa sau chiar intreaga dentitie de pe o arcada dentara.

Implant dentar in Bucuresti | stomatologie din sector 6 | PlazaDent.ro

implant dentar in Bucuresti

Durata implantului si igiena orala

In cadrul Plaza Dent, o clinica de stomatologie din sector 6, fiecare tratament este personalizat in functie de fiecare pacient si afectiunile de care sufera. Totusi, procedura implanturilor dentare, dureaza, in mare parte, intre 4 si 6 luni. Chiar daca este o procedura complexa si de durata, aceasta este una dintre cele mai sigure si mai previzibile proceduri dentare.

Pentru a prelungi viata implantului dentar, igiena orala trebuie sa fie respectata foarte bine. Se recomanda dusul bucal, folosirea atei dentara, periajul dentar, igienizarea cu apa de gura sau geluri active si trebuie facut periodic cosultul stomatologic.

In cazul in care pacientul doreste un implant dentar, medicii de la PlazaDent.ro se vor ocupa de indata de nevoile fiecarui pacient.