Nevoia de bani si dorinta de mai mult spatiu sunt principalele motive pentru care oamenii aleg sa isi vanda cartile unor anticariate. Motivele pentru care anticariatele au dezvoltat activitatea de achizitii carti, pe care o promoveaza prin intermediul anunturilor de tipul „cumpar carti in regim anticariat”, sunt de asemenea numeroase.

Indiferent de motive, pentru stabilirea pretului corect al volumelor este necesar ca acestea sa fie evaluate de un specialist. Un anticar cu experienta se ocupa, in general, de acest aspect. Principalele criterii de care tine cont anticariatul Anticariat-Carti.com in evaluarea cartilor pe care intentioneaza sa le cumpere sunt:

  1. Autorul

De obicei autorii care reprezinta un etalon pentru domeniul din care fac parte, sunt cei ale caror volume sunt cautate si apreciate de anticariate, cartile acestora fiind valoroase.

  1. Titlul

Foarte multi autori au volume pretioase, care sunt greu de gasit, iar cei care detin un astfel de volum vor putea obtine un pret foarte bun de la anticariat in schimbul acestuia.

  1. Pentru anunturile „cumpar carti in regim anticariat” anul aparitiei este foarte important

Anul in care a fost publicata o carte este foarte important. De exemplu, o carte veche, publicata in jurul anului 1900 reprezinta o adevarata comoara literara si istorica, pretul acesteia fiind pe masura.

  1. Starea in care se afla

Anticariatele cauta, in general, carti care indiferent de anul aparitiei, se afla intr-o stare bun, care sa permita rasforirea si lecturarea acestora. Orice urma de deteriorare va scadea pretul unei carti. Acesta reprezinta si singura conditie impusa de anticariate, motiv pentru care unele anunturi pot suna si „cumpar carti de orice fel”.

Cumpar carti in regim anticariat | cumpar carti de orice fel | Anticariat-Carti.com

cumpar carti in regim anticariat

  1. Editura

Exista numeroase edituri in Romania, unele dintre acestea avand o istorie indelugata. Din acest motiv, si cartile acestora pot fi mai valoroase decat cele ale unei edituri noi pe piata. In plus, exista edituri care au tiparit editii de colectie sau editii princeps, ale caror volume sunt foarte valoroase.

Este important ca oamenii care isi doresc sa isi vanda cartile unui anticariat sa cunoasca aceste aspecte, pentru a putea intelege procesul de evaluare.