Motivele pentru care oamenii pot avea nevoie de un tratament ortodontic sunt numeroase si diferite, de la dintii indepartati, la cei inghesuiti sau strambi. Prin intermediul acestui tratament nu se corecteaza numai pozitia dintilor, ci si modul in care are loc muscatura sau chiar pozitia maxilarului.

De aceea, in unele cazuri poate fi necesara indepartarea unor dinti pentru a face loc celor strambi sa isi corecteze pozitia. De obicei se aleg dintii a caror utilitate este cea mai mica, iar unii dintre cei care se incadreaza cel mai bine in aceasta categorie sunt molarii de minte. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care pacientii apeleaza la procedura de extractie masea de minte in sectorul 2, la clinica Elveto Dent.

Cand este necesara procedura de extractie masea de minte?

Pozitia molarului de minte este principalul motiv pentru care acesta poate provoca numeroase probleme dentare, de la imposibilitatea de a fi curatat eficient, ceea ce va determina aparitia cariilor si infectiilor dentare, la locul insuficient sau inexistent pentru a erupe.

De asemenea, o pozitie atipica a maselei de minte va impiedica o eruptie corecta si va crea presiune pe dintii invecinati, motiv pentru care medicii dentisti recomanda extractia acesteia inainte de a produce pagube. Aceasta decizie este luata insa dupa efectuarea unei radiografii dentare, pe care medicii de la clinica Elveto-Dent.ro o recomanda inainte de a incepe orice tratament stomatologic complex.

Extractie masea de minte in sectorul 2 | aparat dentar ieftin | Elveto-Dent.ro

Extractie masea de minte in sectorul 2

Legatura dintre extractia dentara si tratamentul ortodontic

Unul dintre efectele extractiei dentare, in cazul in care dintele eliminat nu este inlocuit, este migratia dintilor, care urmareste acoperirea spatiului liber. Tocmai pe acest principiu se bazeaza si tratamentul ortodontic in care este necesar mai mult spatiu pentru corectarea pozitiei dintilor, prin intermediul unui aparat dentar ieftin, clasic.

Alegerea aparatului dentar si a procedurii de imbunatatire a pozitiei dintilor se face in functie de problema care trebuie rezolvata si nevoile sau dorintele fiecarui pacient in parte. Exista o mare diversitate de astfel de dispozitive stomatologice, care sa se potriveasca in orice situatie si oricarei cerinte pe care o poate avea o persoana.