Pentru o mare parte a oamenilor, cartile reprezinta o adevarata comoara nepretuita ca urmare a pasiunii pentru lectura pe care persoanele respective pot sa o aiba. Totusi, cum pentru unii cartile pot fi atat de importante, tot la fel ele pot fi considerate ca fiind nefolositoare de un alt grup de oameni, existand posibilitatea ca de multe ori volumele respective sa-si gaseasca sfarsitul la cosul de gunoi.

In situatia de fata, dorind sa evite, pe cat posibil, un asemenea deznodamant nefericit, pe piata si-au facut aparitia asa-numitii cumparatori de carti vechi, anticariatele respective luandu-si angajamentul de a salva cat mai multe lucrari de la distrugere. Prin urmare, dorind sa informeze cat mai multi oameni cu putinta, in articolul de fata au fost extrase motivele pentru care anticariatele s-au decis sa ia parte la o asemenea actiune.

Cumparatorii de carti vechi si misiunea pe care acestia o au

Un exemplu de anticariat cu experienta in aceste procese de vanzare este CumparCarti.ro, firma avand in spate ani de lucru cu clientii. Asadar, conform informatiilor, printre motivele care stau la baza deciziei de a cumpara cat mai multe carti ajung sa se numere:

  • dorinta de a salva cat mai multe carti. Pentru un popor, cultura reprezinta un pilon de baza, fara aceasta societatea respectiva neavand capacitatea de a evolua. Prin urmare, fiind constienti de acest aspect, angajatii anticariatului cauta, pe cat posibil, sa salveze cat mai multe carti astfel incat sa le repuna in circuit si sa ajunga la alte persoane pentru a se bucura de diferite informatii pretioase..

  • dorinta de a ajuta oameni. Atunci cand se decid sa scape de carti, de regula, oamenii au nevoie sa obtinta un spatiu gol intr-un timp cat mai rapid, acest fapt fiind constientizat si de anticariatele care cumpara carti. Prin urmare, oferind o suma potrivita de fiecare data, firmele respective il vor ajuta pe vanzator sa obtina, atat profit, cat si spatiul gol pe care si-l doreste.

Cumparatori de carti vechi | cumparam carti Iasi | CumparCarti.ro

Cumparatori de carti vechi

Dupa cum se poate vedea, atunci cand vine vorba de un anunt de tipul “cumparam carti Iasi”, vanzatorul de carte va trebui sa se gandeasca ca cel mai probabil este vorba de un anticariat care cauta sa achizitioneze cat mai multe volume.

In concluzie, acestea sunt doua motive pentru care anticariatele aleg sa cumpere carti.