Clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent realizeaza un detartraj ca la carte. In cadrul acestei clinici se afla unii dintre cei mai experimentati medici stomatologi. Aparatura folosita pentru detartraj este una moderna, cu instrumente fine, care nu provoaca durere pacientului si nici disconfort.
Asa ca, cei interesati de acest serviciu pot veni cu incredere la cabinetul stomatologic din Colentina. Aici detartrajul nu doare! Pentru mai multe detalii, site-ul clinicii Elveto-Dent.ro sta la dispozitia tuturor celor interesati.
Exista doua tipuri de tartru: cel subgingival si cel supragingival. In ceea ce priveste tartrul subgingival, acesta are o culoare destul de inchisa, aproape de negru. Referitor la cel supragingival, are o culoare alb galbuie in prima faza, ajungand mai apoi la culoarea maronie. Ambele tipuri prezentate necesita un detartraj.
Detartrajul poate fi facut si manual, nu numai cu ajutorul instrumentelor cu ultrasunete. Multi cand aud notiunea de ultrasunete se sperie, insa la clinica Elveto Dent nu exista durere. Detartrajul cu ultrasunete nu provoaca sensibilitate dentara si nici nu afecteaza smaltul.
Cand este nevoie de un detartraj la clinica stomatologica Elveto Dent?
Medicii recomanda un detartraj la fiecare sase luni. In acest fel, tartrul subgingival va fi eliminat. Acelasi lucru se poate spune si despre cel supragingival. Daca dintii capata o culoare galbuie, detartrajul ajuta la indepartarea sa.
Clinica stomatologica din sector 2 | Cabinet stomatologic din Colentina | Elveto-Dent.ro
Detartrajul este recomandat cel mai des persoanelor care sufera de boli gingivale. Se considera a fi unul dintre cele mai eficiente tratamente atunci cant gingiile sunt inflamate si sangereaza.
Tartrul este cel care provoaca bolile parodontale. La un moment dat se acumuleaza foarte mult, iar ligamentele dento-parodontale se rup. Apar apoi durerea, respiratia urat mirositoare, sangerarea si mobilitatea dintilor. Cu ajutorul detartrajului, tartrul va fi indepartat, iar dintii vor fi astfel pastrati corespunzator in cavitatea bucala.
Medicii recomanda doua sfaturi importante. Primul se refera la igiena corespunzatoare zilnica, iar cel de-al doilea presupune vizitele regulate la cabinetul stomatologic pentru o examinare atenta a cavitatii bucale. In acest fel problemele dentare vor fi prevenite.