Dupa inserarea unuia sau mai multor implanturi dentare, urmeaza o etapa foarte dificila pentru pacienti, care trebuie respectata, astfel incat durata de viata a acestora sa fie cat mai mare.
Lucrarile de tip implanturi dentare trebuie sa fie cat mai bine intretinute pentru a da randament cateva decenii. Desi nu a fost stabilit un standard pentru ingrijirea si intretinerea implantului bazat pe cercetarile disponibile, exista metode eficiente si strategii prin care pacientii pot igieniza regiunile din jurul si de sub implanturi.
Obiectivul igienei orale si recomandari in intretinerea implanturilor
Ca si in cazul dintilor naturali, principalul obiectiv al igienei orale este acela de a preveni infectia si chiar pierderea implantului dentar. Daca tesutul mucos ce inconjoara implantul este afectat, atunci poate fi necesara inlocuirea implantului.
Diagnostice precum periimplantita sau mucozita periimplantara sunt des intalnite in randul pacientilor clinicii de specialitate ImplantologieSector4.ro care nu dau importanta igienei implanturilor dentare.
Asadar, igiena implantului dentar la domiciliu si in cadrul unui cabinet stomatologic din Bucuresti, cum este de exemplu Elveto Dent este foarte importanta. Nerespectarea recomandarilor specialistilor in acest sens determina pierderea implantului dentar.
Abordari in ingrijirea implantului dentar
Cei mai multi medici implantologi trateaza implanturile dentare ca si dintii naturali, recomandand metodele traditionale de igena orala. Folosirea unei perii de dinti moale, necesara pentru ingrijirea implantului este principalul pas pe care trebuie sa il faca pacientii, iar produsele de igiena orala trebuie sa fie de cea mai buna calitate.
Cabinet stomatologic din Bucuresti | Implanturi dentare | ImplantologieSector4.ro
De asemenea, pacientii sunt sfatuiti sa folosesca ata interdentara atat la dintii naturali, cat si la implanturile dentare, fiind utila, confortabila si usor de utilizat. Flossing-ul (asa cum este denumit acest procedeu) in jurul implanturilor reprezinta o necesitate, iar pacientii trebuie sa inteleaga ca, desi restaurarea pe implant nu echivaleaza cu dintele natural, se poate forma biofilm care va afecta tesutul.
Nu in ultimul rand, implantologii recomanda folosirea dusului bucal pacientilor care au inserate implanturi dentare, dar si aparate ortodotice si orice fel de restaurari sub forma de coroane si punti. Pe langa aceste proceduri, vizitele la medicul specialist ori de cate ori acesta le considera necesare au un rol important in ingrijirea implanturilor dentare.