Mobilierul vintage este mereu la moda. Fie ca este combinat cu un mobilier antic sau modern, va fi intotdeauna un succes. In plus, calitatea materialelor il face o piesa durabila, care poate fi folosita timp de decenii.  Mobilierul vintage poate fi definit ca fiind la jumatatea distantei dintre nou si vechi. Sunt modele care au in spate cateva decenii, dar nu sunt inca considerate vechi.

Principalele sale caracteristici sunt calitatea inalta a materialelor sale si designul sau atent. Acest lucru ofera rezistenta atat in timp, cat si in utilizare. Prin urmare, desi este un mobilier care a fost folosit deja de multi ani, el poate fi utilizat in continuare fara nicio problema.

Mobilierul vintage poate fi achizitionat din magazinele de antichitati sau la mana a doua. O alta optiune este sa se cumpere mobilier vintage in stare proasta si sa fie restaurat. Va exista o mare satisfactie a realizarii acestei restaurari, de asemenea, va putea fi personalizata si in functie de decorul camerei.

In prezent, decorul vintage este mai la moda ca niciodata. In secolul XXI, tot mai multi oameni sunt interesati sa-si faca casa sa aiba un aspect mai vintage. Pentru cei care se intreaba care este stilul vintage in decor, acesta se poate defini ca acele elemente de mobilier si decor care au un anumit timp, dar care inca nu pot fi clasificate ca antichitati. Succesul acestui stil se crede ca se datoreaza in principal:

  • materialelor sale, deoarece in unele cazuri nu mai pot fi folosite astazi, cum ar fi lemn de trandafir din mobilierul original danez din anii ’50 si ’60;
  • designerului care a creat odata piesa, dandu-i o poveste;
  • calitatea lor, deoarece procesul de fabricare a fost, daca nu in totalitate, partial facut manual – deci finisajele sunt realizate cu mare grija;
  • exclusivitate, din moment ce aceste piese sunt fabricate in cantitati mici.