Tot mai multe persoane se confrunta cu probleme ortopedice, multe dintre acestea fiind dezvoltate din cauza purtarii gresite a incaltamintei. Din fericire, cu ajutorul talonetelor ortopedice, afectiunile care se manifesta la nivelul talpii devin istorie. Prin intermediul lor, piciorul este mentinut intr-o pozitie neutra, fiind ajustabile in functie de marimea sa. Sunt usor de introdus in orice tip de incaltaminte si asigura confortul necesar in timpul deplasarii.

Ce sunt propriu-zis talonetele ortopedice?

Talonetele ortopedice intra in categoria dispozitivelor medicale concepute pentru a corecta pozitia picioarelor si a gleznelor care se confrunta cu probleme biomecanice sau anatomice. Acestea sunt disponibile intr-o gama variata de materiale, cum ar fi plastic dur, silicon sau chiar spuma, si sunt aplicate in interiorul incaltamintei.

Cu toate ca par simple, rolul lor este de-a dreptul complex, corectand postura atat a piciorului, cat si pe cea corporala. Sunt utile si pentru cei care poarta orteze de picior, facilitand procesul de recuperare si asigurand confortul necesar in timpul deplasarii.

Talonete ortopedice | orteze de picior | TesaMedical.ro

Talonete ortopedice

Principalele beneficii ale talonetelor ortopedice

Redistribuirea corecta a presiunii picioarelor este posibila cu ajutorul acestor dispozitive ortopedice care pot fi gasite in oferta TesaMedical.ro. Pe langa acest aspect, se remarca si urmatoarele beneficii:

  • reducerea durerii in timpul deplasarii – disconfortul manifestat la nivelul picioarelor, gleznelor sau genunchilor poate fi ameliorat cu ajutorul talonetelor corect aplicate;

  • postura imbunatatita – putine persoane stiu, insa postura nepotrivita a spatelui poate proveni si din cauza unor deformari de postura ale picioarelor. Odata ce acestea sunt ameliorate, automat si postura spatelui va fi imbunatatita;

  • sprijin pentru o mobilitate crescuta – mobilitatea este importanta pentru toata lumea, pentru ca nimeni nu isi doreste sa se confrunte cu dificultati de deplasare si, mai ales, sa depinda de asistenta din exterior. Cu ajutorul talonetelor, mersul este corectat, picioarele se insanatosesc, reducandu-se astfel riscul de manifestare a afectiunilor ortopedice.

Cu alte cuvinte, talonetele contribuie semnificativ la imbunatatirea mobilitatii, prevenind astfel aparitia afectiunilor ortopedice. Cine vrea sa puna capat durerilor de picioare poate lua in considerare Tesa Medical, un portal web in care este prezenta o oferta bogata de produse, dispozitive si aparaturi medicale calitative.