Orice persona s-a confruntat cel putin o data in viata cu acneea – precum si cu cicatricile care pot fi lasate in urma acesteia. Unele cicatrici pot arata bine si chiar sa adauge un farmec aparte, dar majoritatea oamenilor considera ca aceste cicatricile de acnee sunt o amintire enervanta a eruptiilor lor. Hiperpigmentarea post-acneica poate veni in diferite dimensiuni, forme si nuante, in functie de tipul de acnee si de modul in care reactioneaza pielea persoanei respective.

Sfaturi pentru ascunderea semnelor lasate de acnee – tips & tricks

  • Estomparea cicatricilor de acnee cu ingrediente iluminatoare

Incorporarea anumitor produse in rutina zilnica poate ajuta la estomparea decolorarii. Vitamina C, niacinamida si acidul tranexamic, toate s-au dovedit a ajuta la reducerea supraproductiei de melanina, care este cauza principala a cicatricilor de acnee si a hiperpigmentarii, conform cercetarilor clinice.

  • Prevenirea cicatricile de acnee cu SPF

Cel mai sigur mod de a impiedica cicatricile de acnee sa apara in forta dupa o eruptie? Utilizarea cremei de protectie solara. Hiperpigmentarea poate fi agravata de expunerea la razele UV, despre care se stie ca declanseaza productia de melanina in piele. Desi s-ar putea sa nu fie posibila evitarea completa a cicatricilor de acnee, purtarea zilnica a SPF poate contribui in mare masura sa le faca mai putin vizibile.

  • Pregatirea pielii pentru aplicarea corectorului

Corectorul se va aplica mult mai bine peste cicatrici daca tenul este bine hidratat asa ca o crema hidratanta nu trebuie sa lipseasca din rutina zilnica. Daca textura pielii este neuniforma, se pot folosi si un primer inainte de aplicarea machiajului care va ajuta la umplerea porilor si a cicatricilor de acnee mai profunde.

  • Alegerea corectorului potrivit

Alegerea corectorului potrivit pentru cicatricile de acnee depinde de preferintele personale si de tipul de piele. Concealerii pot varia ca textura, de la lichid la creme groase si emoliente. Cand vine vorba de cicatrici de acnee, un corector cu un finisaj mat sau satinat este mult mai potrivit.