2 pranzuri pentru copii | Granola & Copanele de pui

GranolaGranola

Ingrediente

ovaz

250 g nuci amestecate nesărate, cum ar fi nuci, alune, fistic

100 g semințe mixte, cum ar fi chia, mac, floarea-soarelui, susan, semințe de in, dovleac

250 g fructe uscate mixt, cum ar fi afine, vișine, mango, caise, smochine,

3 linguri de praf de cacao

1 lingură de cafea proaspăt măcinată

1 portocala mare

Se preincalzeste cuptorul la 180 ° C / 350 ° F .

Se aseaza ovazul, nucile și semințele în cea mai mare tigaie pentru prajit. Se arunca împreună și se frig timp de 15 minute, amestecând până la jumătate.

Se amestecă fructele uscate, cacao și cafeaua, se adauga sucul si coaja de la portocala, apoi, se adauga intr-un robot de bucatarie si se rastoarna intr-un borcan pentru păstrare.

Pentru a servi, sunt mai multe modalitati – cea mai simplă cale este 50g de praf de granola per persoană, fie cu lapte de vaca sau de soia rece , nuci sau lapte de ovaz, sau 2 linguri de iaurt natural și o mână de fructe proaspete.

Se pot adauga si o banană coaptă și o mână de zmeură. Este chiar o bază excelentă pentru clatite, iar în timpul iernii, se poate adauga intr-o băutură caldă: 25 g praf granola cu 200 ml de lapte.

Copanele de pui. Ingrediente

Ingrediente

ulei de masline

6-8 copane de pui (în funcție de vârsta și apetitul copiilor)

½ ardei roșu

½ un ardei gras

½ ardei portocaliu

1 lămâie

200 ml de zeama de pui proaspăta

1 frunză de dafin

o mana de patrunjel verde.

Se preincalzeste cuptorul la 200 ° C / 400 ° F.

Se incalzeste puțin ulei într-o tigaie la foc mediu, si se adauga pulpele de pui. Se gatesc pentru cateva minute, doar pentru a se rumeni putin in exterior.

Se taie ardei felii, iar lamaia se taie în sferturi.

Se adauga restul ingredientelor (cu excepția patrunjelului) in tigaie.

Se condimentează dupa gust cu piper negru proaspăt măcinat. Se adauga în cuptor timp de 30-35 de minute. Pielea de pui trebuie să fie aurie și carnea fiartă (se poate verifica prin tăierea unei bucati), zeama va fi mai groasa asemeni unui sos, cu un gust subtil de lămâie. Dacă se prefera un sos mai gros, se poate fierbe mai mult.

Se scot sferturile de lamaie și frunza de dafin. Se toacă patrunjelul și se presară înainte de servire.

moneychannel.ro

https://moneychannel.ro

Articole pe aceeași temă

Iata cateva sfaturi pentru a obtine un tort de ciocolata reusit!

Ciocolata este unul dintre deserturile cele mai populare si mai apreciate de oameni din intreaga lume. Aceasta poate fi consumata ca atare sau poate fi inclusa in diferite retete de…

Citește

In ce situatii pot fi alese torturi personalizate?

Comunicarea este un proces foarte important pentru societate si pentru indivizi, iar aceasta comunicare poate avea loc atat direct, cat si indirect, prin intermediul unor lucruri sau actiuni care transmit…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Mircea Eliade – un titan al literaturii și istoriei religiilor

  • April 23, 2025
Mircea Eliade – un titan al literaturii și istoriei religiilor

Unde putem folosi brusturele: beneficii și utilizări practice

  • April 10, 2025
Unde putem folosi brusturele: beneficii și utilizări practice

Jugastrul – arborele decorativ cu multiple beneficii

  • April 3, 2025
Jugastrul – arborele decorativ cu multiple beneficii

Cumparatori de carti vechi – anticariatul mobil care iti debaraseaza biblioteca

  • April 1, 2025
Cumparatori de carti vechi – anticariatul mobil care iti debaraseaza biblioteca

Tarhon – beneficii, utilizări și sfaturi pentru cultivare

  • March 31, 2025
Tarhon – beneficii, utilizări și sfaturi pentru cultivare

Avantajele utilizării unui fotoliu rulant pentru mobilitate și independență

  • March 21, 2025
Avantajele utilizării unui fotoliu rulant pentru mobilitate și independență