Hotelurile de gheata sunt o modalitate interesanta si variata de a petrece vacanta. Din fericire, unele dintre cele mai bune hoteluri de gheata se afla in Europa, la doar cateva ore distanta cu avionul.

Fiecare dintre aceste hoteluri de gheata ofera oaspetilor ceva unic, care le diferentiaza de celelalte, desi numele lor sunt destul de asemanatoare. Pretul cazarii pentru 2 persoane in aceste hoteluri este putin mai mare, dar este normal, avand in vedere efortul si resursele necesare intretinerii acestor hoteluri de gheata.

  • Castelul de Zapada din Kemi, Finlanda

Snow Castle este un hotel de gheata din Finlanda, care este reconstruit in fiecare an. Este nevoie de 6 saptamani pentru a construi cladirea de zapada, care are o arhitectura diferita in fiecare an. Hotelul serveste o gramada de mancaruri locale delicioase, carne de caprioara delicioasa si bauturi locale calde.

  • Hotelul de gheata, Kiruna, Suedia

Hotelul de gheata de langa Kiruna, Suedia, este unul dintre cele mai frumoase din acest clasament. Intregul este format din blocuri de gheata formate de apele raului Thorne din apropiere. Paturile de aici sunt blocuri uriase de gheata acoperite cu piei de cerb pentru a tine de cald vizitatorilor in timp ce dorm.

  • Satul eschimosilor din Slovenia

Satul eschimosilor este o optiune excelenta pentru un hotel de gheata. Aici turistii vor dormi pe blocuri de gheata acoperite cu blana groasa de oaie. Satul eschimosilor ofera oportunitati foarte bune pentru aventurieri – alpinism si snowboarding.

  • Hotel Igloo Sorrisniva din Alta, Norvegia

Hotelul Igloo Sorrisniva ofera oaspetilor sai 2 optiuni principale – una este sa doarma intr-o camera inghetata, cealalta este sa se adaposteasca sub stele. Noaptea sub stele inseamna cazare intr-un cort numit Yavvo, care a fost folosit de localnici in trecut. In plus, Hotelul Igloo Sorrisnava ofera oportunitati de safari pe zapada pentru a explora zona in detaliu.