Un sistem ERP este acea infrastructura software care ofera suport de coordonare si gestiune a diferitelor structuri, procese si fluxuri din cadrul unei companii, pentru a obtine realizarea facila a obiectivelor de business. In cadru site-ului de specialitate attosoft.ro , persoanele interesate vor gasi atat sisteme ERP, cat si solutii Attosoft de gestiune eficiente, care influenteaza pozitiv bunul mers al afacerii.

Imbunatatirea procesului de vanzare gratie unui sistem ERP

Business-urile care se concentreaza pe activitatea de vanzare au, in general, venituri frumoase, insa aceste venituri implica si anumite costuri, care pot fi diminuate prin intermediul solutiilor ERP sau CRM. Sistemele CRM sunt destinate gestionarii relatiilor cu clientii si prospectii. Aceste sisteme asigura in primul rand unicitatea informatiilor la nivelul companiei, ceea ce inseamna ca angajatii petrec mai putin timp cautandu-le atunci cand interactioneaza cu clientii, dar si cu personalul din cadrul echipei de marketing, vanzare, de project management sau service si suport.

De asemenea, procesul de vanzare poate fi personalizat gratie acestor sisteme, in functie de client, produs sau vanzator, ceea ce permite interventia rapida a utilizatorului sistemului ERP, atunci cand ceva nu functioneaza asa cum trebuie. Utilizatorii pot reduce costurile de transport gratie acestor sisteme, deoarece angajatii nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze asa des la birou, avand acces la informatii direct in sistemul ERP. Totodata, echipele de pe teren inregistreaza documentele si informatiile colectate si le transmit in sistemul ERP, fiind ulterior generate documentelor de vanzare.

Sistemele ERP imbunatatesc sistemul de analiza si raportare

O metoda foarte eficienta de reducere a costurilor unui business este implementarea unui magazin online. Cheltuielile de administrare sunt mai mici, comparativ cu un magazin fizic, atat in ceea ce priveste taxele, chiria si intretinerea, precum si salariile, deoarece reprezentantii business-ului vor avea nevoie de mai putini angajati.

Sistem ERP | solutii Attosoft de gestiune | attosoft.ro

solutii Attosoft de gestiune

Magazinele online integrate cu sistemele ERP permit transmiterea automata a informatiilor referitoare la clienti, stocuri, produse sau preturi intre cele doua sisteme. De asemenea, clientii vor putea beneficia de servicii de self-service in cadrul magazinului online, diminuand astfel necesarul de personal din departamentul de suport.

Nu in ultimul rand, un sistem ERP va imbunatati procesul de analiza si de raportare, permitand efectuarea unor analize avansate chiar daca utilizatorii nu au cunostinte tehnice. Sistemul este vizual, interactiv, iar graficele si analizele permit obtinerea unei priviri de ansamblu asupra costurilor generate de afacere.