Apele cristaline, muntii inalti, ruinele vechilor imperii, micutele sate idilice si orasele cosmopolite uriase ale Turciei, sunt ceea ce o fac o tara atat de unica si de aceea a continuat sa atraga vizitatori. Ce ofera atat de special Turcia?

Mancare uimitoare

Fiecare regiune din Turcia are propriul mod de preparare in bucatarie, inclusiv ingrediente distincte. Ca atare, bucataria turceasca este mult mai mult decat kebab, baclava si fructe de mare proaspete, oferind un intreg univers de deserturi, mancaruri vegetale si multe altele.

Plaje frumoase

Bodrum, Antalya, Izmir si Fethiye au unele dintre cele mai frumoase plaje din Turcia, cu un spectru care include totul, de la golfuri izolate pana la petreceri placute pe plaja. Una dintre cele mai bune optiuni de a experimenta mai multe plaje din Turcia si Marea Mediterana sau Coasta Egee este o croaziera.

Bai turcesti

Experienta in hamam este deosebita in Turcia si este favorita multor vizitatori. Imbaierea si masajul intr-un nor de spuma de sapun este o modalitate cu adevarat spectaculoasa de relaxare.

Situri arheologice

Turcia are un numar remarcabil de situri arheologice raspandite in toata tara. De la palatele si moscheile din Istanbul, pana la ruinele Efesului, catre orasele subterane din Cappadocia, Turcia este un refugiu pentru entuziastii de arheologie si istorie.

Muzee excelente

Cu o istorie atat de tumultoasa, Turcia are, de asemenea, o multime de muzee fantastice care pastreaza in mod activ constatarile din multe situri arheologice din intreaga tara. De la cel mai mare muzeu al mozaicului din lume (Zeugma din Gaziantep) pana la muzeele palatului otoman din Istanbul, toate pot fi vizitate de catre turistii pasionati de istorie.

Minuni naturale

In afara de marile sale orase precum Ankara, Istanbul si Izmir, Turcia ofera, de asemenea, o multime de posibilitati pentru petrecerea timpului in natura, de la schi in Muntii Uludag, pana la drumetii in provincia Rize.

Minunatele piste de lupta

La fel ca si monumentele si ruinele sale istorice majore, Turcia are, de asemenea, o multime de situri arheologice ascunse si orase istorice semnificative. Fie ca este vorba de orase medievale sau de un mormant al unui rege vechi de pe Muntele Nemrut, in Turcia, pasionatii de istoria vor avea ce sa vada.