Achizitionarea unor monitoare SH este o optiune din ce in ce mai confortabila atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice, conform specialistilor It-sh.ro, datorita pretului foarte accesibil si performantelor inalte. Din fericire, pentru utilizatorii unor computere performante care folosesc sistemul Windows 10 exista posibilitatea configurarii ecranului monitorului denumita Calibrare culori ecran care ii ajuta sa calibreze monitorul astfel inca sa afiseze cele mai frumoase culori si cele mai placute imagini.

Necesitatea calibrarii in cazul achizitionarii unor monitoare SH in scop personal sau profesional

Calibrarea monitorului este foarte importanta pentru a afisa imaginile in mod corect si culorile in mod eficient. Prin urmare, pentru ca toate imaginile si culorile sa arate cat mai apropiat posibil de ceea ce au intentionat ceatorii acestora, este necesara calibrarea monitoarelor.

Fie ca folosesc calculatoare refurbished, noi sau second hand, monitoarele la mana a doua a caror imagine este calibrata pot suplini toate cerintele si exigentele utilizatorilor. Pentru a putea calibra monitorul SH in cazul dispozitivelor cu Windows 10, este importanta setarea corecta a parametrilor Gamma si balantei de culori intr-un mod cat mai realist cu putinta. Utilizatorii trebuie sa urmeze cativa pasi in acest sens.

In primul rand, utilizatorii de computere cu monitoare second hand trebuie sa deschida Calibrare Culori Ecran din Windows 10, prin Setari > Sistem > Afisare (stanga) > Setari avansate pentru afisaj (dreapta). Urmatorul pas este selectarea Afisati proprietatile placii grafice si selectarea filei Gestionare culori. In fereastra Gestionare Culori exista fila Complex si in partea de jos a ferestrei se va selecta butonul Calibrare ecran.

Monitoare SH | calculatoare refurbished | It-sh.ro

monitoare SH

Calibrarea culorilor ecranului monitorului nu este o operatiune dificila. Pe ecran utilizatorii vor primi recomandari despre cum pot folosi meniul monitorului pentru a-i seta proprietatile astfel incat sa obtina cele mai bune rezultate de la expertul Calibrare culori ecran. Explicatiile utile despre Gamma si ajustarea acesteia in mod corespunzator vor ajuta utilizatorii sa inteleaga ce au de facut pentru a putea obtine performante maxime de la monitorul sh.

Un nivel de luminozitate si de contrast corect poate face diferenta intre modul in care arata maginile pe ecran, de aceea atat luminozitatea, cat si contrastul pot fi adaptate cu ajutorul butoanelor de pe monitor. Urmatorul pas este ajustarea balantei de culori de software, iar la final utilizatorii au optiunea de a lansa configurarea Tuner Clear Type. Expertul Calibrare culori ecran ii ajuta pe utilizatori sa corecteze in mod facil toate modificarile de culoare si sa aduca imbunatatiri.