Nu toate cabinetele stomatologice si clinicile ofera servicii din categoria urgente stomatologice, insa atunci cand apare o urgenta ar trebui ca pacientul sa se prezinte rapid la mediul stomatolog, in clinica in care ajunge de obicei daca are servicii de urgenta sau in orice alta clinica. Sunt anumite situatii in care nu se recomanda ca pacientul sa nu astepte si sa mearga urgent la medic.

Dintii fisurati, sparti sau dislocati sunt urgente stomatologice

Dintii scosi, sparti sau fisurati reprezinta urgente stomtologice si necesita o vizita rapida la medicul stomatolog. In foarte multe situatii, atunci cand se intervine la timp, medicul stomatolog poate restaura foarte repede dintele, mai ales atunci cand acesta este dislocat din radacina. De aceea, chiar si daca dintele a cazut complet, este recomandat sa fie pastrat si dus urgent la stomatolog pentru a fi pus la loc prin metode specifice. Acelasi lucru este valabil de cele mai multe ori si pentru dintii sparti.

Abcesul dentar reprezinta o urgenta

Abcesele mici pot fi tratate si la programare, insa exista situatii, asa cum spun si specialistii de la CabinetStomatologicSector2, un cabinet stomatologic din sectorul 2, in care fata pacientului se umfla de la zona mandibulei si pana la ochi inclusiv. Acest lucru apare in general la pacientii care au probleme cu maselele si dintii din partea de sus, atunci cand infectia se intinde in sinusuri.

Urgente stomatologice | cabinet stomatologic din sectorul 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

urgente stomatologice

Astfel de probleme stomatologice trebuie sa fie rezolvate urgent pentru a impiedica intinderea infectiei. La vizita la stomatolog, medicul va drena abcesul si uneori poate sa lase un dren mic in interiorul dintelui cu probleme sau in interiorul maselei cu probleme astfel incat abcesul sa se dreneze eficient in continuare. O infectie extinsa la nivelul capului poate pune sanatatea pacientului in pericol si de aceea nu se recomanda asumarea acestor riscuri.

Pe site-ul CabinetStomatologicSector2.ro pacientii pot afla mai multe despre tot ce implica urgentele stomatologice si despre momentele in care sunt asteptati in clinica pentru interventii rapide, astfel incat sa determine corect atunci cand au nevoie sa ajunga la stomatolog fara programare, pentru interventii rapide, pe loc.