Calculatoarele sunt unele dintre cele mai cunoscute tipuri de computere, care sunt utilizate pe scara larga, pentru activitati IT foarte variate, de la cele mai banale – corespondenta online, scrierea de documente sau vizionarea de filme – pana la activitati profesionale specializate in sectorul IT. La fel de populare sunt insa si laptopurile.

Cu toate acestea exista activitati profesionale care necesita o putere mai mare a computerelor si o rezistenta ridicata la utilizare, motiv pentru care au fost dezvoltate workstations, care sunt special destinate pentru aplicatii tehnice si stiintifice complexe, care pot functiona chiar si mai multe zile fara intrerupere. Pretul unor astfel de computere este, in general, unul foarte mare, dar un avantaj important este faptul ca pot fi gasite si computere workstation second hand.

In ce situatii este necesare un workstation?

In general, un workstation este necesar in momentul in care se utilizeaza softuri speciale, cu cerinte hardware ridicate, pentru care este necesar un nivel inalt de performanta. Tocmai de aceea, este un computer potrivit pentru specialistii din domenii precum design grafic, editori foto-video, animatori, profesionisti CAD, etc.

Prin urmare, este un computer care se adreseaza preponderent sectorului de business, fiind esential pentru firmele de arhitectura, inginerie (CAD/CAM), desktop publishing, dezvoltare software si alte companii care necesita un nivel moderat de putere de calcul si o calitate ridicata a graficii.

In plus, pretul ridicat al acestui tip de computer reprezinta o investitie costisitoare si fara utilitate pentru companiile a caror activitate de business presupune efectuarea unor sarcini obisnuite cu ajutorul calculatorului. Dar pentru ca efortul financiar sa nu fie unul foarte ridicat nici pentru specialisti, exista solutia unor astfel de computere second hand, care pot fi gasite in magazinul online Calculator-Ieftin.ro. Preturile pot fi cu pana la 40% mai ieftine.

Workstation second hand | calculatoare second hand | Calculator-Ieftin.ro

Workstation second hand

De ce sa se aleaga workstation second hand?

Pretul mai mic este principalul motiv pentru care este avantajos sa se cumpere astfel de calculatoare second hand, dar exista si alte beneficii.

Unul dintre cele mai importante fiind faptul ca un distribuitor autorizat de echipamente IT second hand ofera si garantie pentru produsele comercializate.