Macy, o stagiara la pediatrie, isi planuieste nunta cu un barbat mai in varsta si cu o situatie financiara buna, pastrand in acelasi timp distanta. Cand se intalneste cu Elliot – prima si singura ei iubire – viata perfecta pe care si-o construise incepe sa se destrame. Candva, Elliot a fost totul pentru Macy. Prietenul ei impiedicat si studios se transformase in barbatul caruia i-ar fi deschis inima dupa ce mama ei a murit… doar pentru ca el sa i-o franga chiar in noaptea in care si-a declarat dragostea pentru ea. La zece ani de la despartire, intamplarea reuneste doua iubiri din copilarie separate din motive misterioase. Cat timp le va lua celor doua personaje sa descopere ce i-a determinat sa se desparta? Ce a mers prost? Dragostea adevarata nu dispare niciodata complet din inimi.

Este o poveste de dragoste care se poate clasifica-o ca fiind “new adult” pentru ca personajele sunt, in perioade alternante, adolescenti si apoi tineri adulti. Autorii ne spun o poveste de dragoste de sarbatori si de prima iubire cu Macy si Elliot, care se vor intalni in fiecare sarbatoare timp de cativa ani, fiind vecini in cea de-a doua casa pe care tatal lui Macy o va achizitiona. Sunt o mare romantica in suflet si sunt inca foarte sensibila la aceasta notiune de dragoste adolescentina care marcheaza o viata.

Macy si Elliot sunt asemanatori. Sunt pasionati de literatura si, mai presus de toate, fiecare moment pe care il petrec impreuna este o chestiune fireasca. E ca si cum s-ar fi cunoscut dintotdeauna. Impreuna descopera dragostea, primele dorinte, iar relatia lor este pura si dezinhibata, asa cum ne-ar placea sa citim mai des. Cu toate acestea, in ciuda a tot ceea ce au in comun, se vor pierde din vedere mai bine de 10 ani, pana cand se vor intalni din nou, ca adulti. Desigur, totul s-a schimbat, iar timpul a trecut, lasand unele rani nevindecate. De asemenea, prin aceasta reintalnire, ei isi vor reface istoria si, mai ales, vor incerca sa aline in sfarsit durerea trecutului.

In acest roman exista notiunea de suflete pereche, iar eu chiar asta simt cand ma gandesc la Macy si Elliot. Mi-a placut foarte mult povestea lor, pentru tot romantismul din ea. Imi place sa cred ca soarta nu ne pune pe cineva in cale din intamplare si ca vietile lor se vor schimba pentru totdeauna atunci cand se vor intalni. Exista si cateva elemente mai intunecate in poveste, care ii confera emotiile necesare pentru a o face un roman mai complex, iar amestecul de luminozitate si profunzime este foarte reusit.