Coacazul negru, pinul, busuiocul, frunzele de dafin sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute remedii antiinflamatoare naturale folosite cu succes de mii de ani.

Marele avantaj al acestor medicamente este acela ca au efecte antiinflamatoare puternice, fara a avea efectele secundare ale medicamentelor conventionale. Ele pot trata afectiuni respiratorii, urinare, digestive si articulare, iar rezultatele sunt extraordinare.

Inflamatia este o reactie naturala a sistemului imunitar la agresiuni externe sau interne. Acest lucru este adesea local si provoaca mobilizarea globulelor albe din sange (sau a leucocitelor) care vor secreta molecule ce provoaca vasodilatatia vaselor si un aflux de sange, astfel încat alte globule pot veni mai usor in ajutor. Fizic, raspunsul inflamator este caracterizat prin roseata si / sau umflare, precum si de o senzatie de caldura sau durere.

Cele mai utilizate remedii antiinflamatoare naturale

Dafinul este o planta cunoscuta pentru beneficiile sale antiinflamatoare, analgezice, antiinfectioase si anti-spasmodice. Poate fi utilizat cu succes in tratarea afectiunilor tractului respirator (faringita, bronsita, astm), tractului digestiv (diaree, colita, gastroenterita), in cazul problemelor la nivelul pielii (acnee, eczema, urticarie), gurii (gingivita, dureri dentare, abces), articulaiilor si muschilor (artita).

Cel mai simplu mod de utilizare este sub forma uleiul esential. Inainte de folosire, ar trebui testate cateva picaturi pe cot pentru a se evita aparitia unei reactii alergice. Se poate folosi direct pe piele pentru masarea locului dureros, se poate folosi in gargara pentru stoparea gingivitei sau poate fi folosit direct in cada pentru relaxarea muschilor.

Printre numeroasele sale beneficii, lavanda este de asemenea o planta cu puternice proprietati antiinflamatoare. Se poate folosi pe urmatoarele zone: piele (acnee, arsura, muscaturi de insecte, prurit, roseata, urticarie), tract respirator (bronsita, astm, tuse, faringita), tract digestiv (diaree), diverse (muschi, articulatii, dureri de dinti, otita, cistita).

Coacazul negru este o planta antiinflamatoare numita popular si planta hormonala, deoarece stimuleaza organismul sa produca hormoni ce apartin familiei cortizonului. Frunzele de coacaze negre au fost folosite de secole pentru ameliorarea reumatismului, dar pot fi folosite si in cazul problemelor tractului urinar sau pentru tratarea inflmatiei in general.