La modul general, extractia dentara implica pierderea definitiva si ireversibila a dintelui. Aceasta interventie stomatologica poate fi realizata de un dentist, chirurg oral sau parodontist. Procedura se va face in cabinetul stomatologic. Ar putea include extragerea unuia sau mai multor dinti. Este posibil sa se solicite administrarea unor antibiotice inainte de procedura.

In prezent stomatologia este responsabila pe cat posibil sa pastreze dintii naturali in cavitatea bucala si sa nu-i extraga, dar nu este intotdeauna posibil si trebuie efectuata o extractie. De exemplu, la Twindent, cabinet stomatologic din 13 septembrie, cele mai frecvente motive pentru extractia dintilor sunt cariile si boala parodontala.

Pacientul trebuie sa fie bine informat si sa respecte instructiunile si indicatiile privind medicamentele si masurile preventive prescrise de specialist pentru cazul sau. Este important sa stie ce tip de extractie trebuie efectuata, simpla sau chirurgicala.

Cat dureaza sa se vindece gingiile dupa o extractie dentara?

In primele 24 de ore de la interventie, pacientul poate simti dureri si umflaturi. S-ar putea sa apara si sangerari usoare – daca da, ar trebui asezat un tifon uscat pe rana si tinut strans timp de aproximativ 20 de minute.

Incepand cu a doua zi, pe plaga va incepe sa se formeze un cheag de sange, este important sa fie lasat sa se formeze si sa se pastreze intact, deoarece este o bariera naturala impotriva infectiei.

Cabinet stomatologic din 13 septembrie | Clinica stomatologica din sector 5 | TwinDent.ro

cabinet stomatologic din 13 septembri

Primele zile sunt cruciale pentru vindecarea tesuturilor, daca cheagul se distruge, va aparea sangerare si in aceasta perioada, exista posibilitatea ca rana sa se infecteze (alveolita). In primele 5 zile se recomanda o dieta semi-moale, fara iritanti. Dupa aceasta perioada, daca nu au aparut alte simptome, se poate desfasura o viata normala.

Procesul complet de vindecare dureaza aproximativ o luna, dar daca cheagul este tinut la locul sau si se respecta masurile de igiena, senzatia si disconfortul nu ar trebui sa dureze o saptamana. In caz contrar, medicul trebuie consultat imediat.

Pentru mai multe detalii despre extractiile dentare, cei interesati pot accesa site-ul clinicii stomatologice TwinDent.ro. La aceasta clinica stomatologica din sector 5 lucreaza medici stomatologi cu experienta si se utilizeaza instrumentar, aparatura si materiale de ultima generatie.