Echipa de profesionisti de la clinica dentara in Bucuresti trateaza afectiunile gingivale prin diverse tratamente speciale. Unul dintre acestea este detartrajul, care are ca scop curatarea in profunzime a danturii, inclusiv sub gingie, atat cat este posibil. In acest fel este indepartat tartrul acumulat. Aceasta curatare este mult mai eficienta decat curatarea obisnuita, periodica.

Echipa de la clinica din Bucuresti, PlazaDent.ro, este formata doar din specialisti care aplica tratamente dentare pacientilor cu probleme dentare si care indeparteaza mitul temerii de dentist. Deoarece lucreaza cu grija, rabdare si profesionalism, echipa de medici tineri a inregistrat pana in prezent o multime de cazuri vindecate, care calca in cele din urma pragul clinicii increzatori, fara teama.

Cand este necesar un detartraj la o clinica dentara in Bucuresti?

Toata lumea experimenteaza la un moment dat o forma de acumulare a tartrului. Saliva si bacteriile din gura formeaza un strat subtire care poate acoperi dintii in orice moment. Cand mananca, particule minuscule din alimente, acizi si zaharuri se lipesc de dantura, creand o acumulare pe dinti, cunoscuta si sub numele de tartru.

Bacteriile care traiesc acolo pot provoca boli ale gingiilor si carii ale dintilor. Periajul corect si curatarea dentara la o clinica specializata vor ajuta la indepartarea placii si la prevenirea unor probleme mai grave.

Ce presupune un detartraj?

Detartrajul face parte din lista acelor tratamente stomatologice obligatorii pentru pacientii care isi doresc un zambet frumos si o dantura sanatoasa. Detartrajul presupune indepartarea bacteriilor de pe suprafata dintelui, chiar si de sub gingie. Exista doua metode de baza pentru eliminarea tartrului.

Clinica dentara in Bucuresti | Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

clinica dentara in Bucuresti

Daca medicul foloseste instrumente de mana, acesta va curata dintii cu un instrument metalic cunoscut sub numele de chiureta dentara. Dentistul va introduce acest instrument subtire sub linia gingiei pentru a ajunge la tartrul care nu poate fi neaparat observat cu ochiul liber de catre pacient.

In mod alternativ, un medic stomatolog poate alege un instrument cu ultrasunete pentru a curata dintii. Acesta prezinta in varful sau o parte metalica ce vibreaza, combinat cu un spray de apa rece. In timp ce varful curata, apa curge din acest dispozitiv.