Pentru ca unul din cele mai suparatoare simptome ale racelii si gripei este foarte dificil de tratat si ramane chiar si dupa ce pacientul si-a revenit, este nevoie ca oamenii sa ia in calcul gasirea celor mai bune remedii naturale pentru tuse pentru a se bucura de nopti linistite. In anotimpul rece, tusea este prima care se instaleaza in conditiile unei raceli puternice si a unui organism al carui sistem imunitar este slabit. Plantele si siropurile din plante, precum si ceaiurile si uleiurile esentiale pot calma tusea si pot lupta impotriva racelii.

Cum prepari si unde gasesti cele mai eficiente remedii naturale pentru tuse

  • Unul din cele mai cunoscute remedii naturale pentru tuse este ceapa. Fie ca este folosita sub forma de sirop sau de ceai, ceapa face minuni. Pentru ceai, se fierbe ceapa si se adauga jumatate de lamaie, frunze de menta si miere. Pentru sirop, este nevoie de o reteta speciala, dar rezultatul va fi spectaculos: acesta ajuta la decongestionarea cailor respiratorii si reduce febra si combate tusea.
  • Ridichea neagra este un alt remediu cunoscut impotriva tusei. Fie ca este vorba de tuse seaca sau de tuse productiva, siropul din ridiche neagra care se gaseste in farmaciile naturiste este o alegere excelenta. La fel de bine poate fi preparat siropul si acasa. Se taie frunzele de la ridiche si in scobitura ramasa se adauga cateva linguri de miere si se lasa la macerat peste noapte. Se administreaza cate trei lingurite intre mese.
  • Hreanul este un remediu excelent impotriva tusei si un aliat al sistemului imunitar. Multi dintre specialisti recomanda hreanul drept antibiotic natural si o sursa importanta de calciu, de magneziu si de vitamina C, care se arata eficiente in lupta cu streptococii si stafilococii, dar si cu tusea. Radacina de hrean rasa impreuna cu mierea de albine reprezinta un adevarat emolient pentru caile respiratorii.

Nu in ultimul rand, ceaiul de menta, de lamaie, de cimbrisor, precum si ceaiul de musetel sunt recomandate in caz de raceala, gripa, dar si in caz de tuse suparatoare, atat tuse seaca, cat si tuse productiva.