In cazul in care o persoana din familie are nevoie de un cadru de mers, exista mai multe caracteristici de care este bine ca cei din jur sa tina cont inainte de a cumpara unul. Principalele tipuri de cadre comercializate au constructie fixa sau sunt echipate cu roti, se pliaza si, cel mai important, ofera suficient sprijin pentru maini. De asemenea, sunt si cadre care permit miscarea alternativa. In plus, exista si modele de cadre care se pot folosi doar in interior, pe cand altele sunt pentru utilizarea pe strada.

Cadrele de mers se clasifica astfel:

  • Cadru ortopedic fix;

  • Cadru de mers pe roti;

  • Cadru de mers pliabil;

  • Cadru cu suport pentru maini;

  • Cadru cu miscare alternativa.

Cadrul ortopedic fix este format din 4 picioare si are o baza foarte larga, care ajuta la mentinerea echilibrului optim. Pentru a putea avansa, utilizatorii sunt nevoiti sa ridice suportul metalic si sa il puna in fata, in asa fel incat sa se poata deplasa inainte. Deoarece este nevoie de mai mult efort, este recomandat pentru pacientii care vor sa isi recapete aptitudinile locomotorii si nu pentru persoanele care urmeaza sa foloseasca dispozitivul pentru o perioada lunga de timp.

Cadrul de mers pe roti are mai multa mobilitate. Exista modele populare, cu roti doar in fata, iar utilizatorii trebuie sa le miste pe cele din spate si sa impinga cadrul pentru a se deplasa. Sunt mult mai simplu si mai usor de manevrat, dar este posibil ca rotile din fata sa nu pivoteze si acest lucru va impiedica intoarcerea optima in curbe.

Cadrul de mers pliabil are avantajul de a putea fi transportat usor, iar plierea se va face, in general, cu ajutorul balamalelor speciale. Aceste cadre pot fi cu roti sau fara, cu miscare alternativa sau fara sau cu suport pentru maini.

Cadru de mers, cadru ortopedic fix si altele | cele mai bune preturi pe magazinulortopedic.ro

cadru ortopedic fix

Cadrul cu suport pentru maini este, de fapt, o rama cu picioare standard care este echipata cu suport orizontal pentru ca bratele sa se odihneasca. Aceste cadre de mers sunt recomandate persoanelor care au artrita sau articulatii slabe si nu pot sa faca foarte mult efort cu mainile. Exista si alte modele care, in locul canturilor clasice, au un suport moale care se asaza pe mijloc si care asigura mai mult confort. Aceste cadre pot fi inclusiv cu roti.

Toate aceste cadre pentru mers se gasesc in magazinul online Magazinulortopedic.ro de unde pot fi achizitionate la cele mai bune preturi.