Reciclarea ambalajelor produselor de infrumusetare este o sarcina dificila pentru ca recipientele produselor pentru ingrijirea pielii si recipientele produselor de machiaj au in compozitiei lor mai multe materiale. Toate acele tuburi, sticle si borcane din dulapul oricarei femei trebuie sa fie procesate in mod corespunzator pentru a fi reciclate, cum se cuvine.
Modalitati de reciclare a produselor de infrumusetare
-
Ce se poate reciclate acasa – articole urmatoare pot fi, de obicei, adaugate aruncate la cosul de gunoi potrivit daca capacul este indepartat si daca recipientul este clatit complet astfel incat sa nu mai ramana urme de reziduuri.
Asadar, se pot recicla fara probleme borcane si sticle metalice, sticlele si borcane din sticla transparenta sau mata (aici intra de regula, sticlele de fond de ten), cutii de carton si hartie
-
Ce se arunca la gunoi – urmatoarele produs sunt practic imposibil de reciclat asa ca vor ajunge la cosul de gunoi. Buretii, periile sau servetelele de unica folosinta sunt printre cele mai des utilizate produse;
-
Ce se poate recicla prin programele nationale – exista o multime de organizatii care proceseaza ambalajele greu de reciclat pentru a le tine departe de groapa de gunoi si pentru a reduce astfel nivelul de poluare.
Exista chiar si unele branduri de beauty care ofera reciclare interna gratuita pentru produsele lor. De regula, pompele, sprayurile, dozatoarele, tuburile pentru rimel, creioanele de ochi, tusul, luciul de buze si deodorantele sunt produse ce necesita o atentie sporita fiind putin mai greu de reciclat.
Industria de beauty vine in mod constant cu produse noi si inovatoare in ambalaje cat mai atragatoare. Din pacate, doar foarte putine dintre acestea sunt realizate din ingrediente reciclate asa ca femeile trebuie sa acorde o atentie sporita modalitatii de aruncare.
Umplerea cosurilor de gunoi menaj cu ambalaje de la pudra sau cu sticlute cu diversi acizi nu face altceva decat sa polueze mediul inconjurator.
Expertii in beauty trag un semnal de alarma asupra produselor folosite la scara mondiala. Nu doar ingredientele din compozitia produsului sunt importante, ci si ingredientele folosite pentru crearea ambalajului. Plasticul, metalele sau aluminiul ar trebui elimitate usor usor din productie.