Exista situatii cand unele carti nu mai prezinta interes pentru posesorii lor, iar acestia doresc sa scape de ele. O solutie foarte potrivita sunt anticariatele care se ocupa cu achizitii de carti, acestea fiind reprezentate de oameni care apreciaza orice carte.

In plus, acestea sunt foarte active si in mediul online, CumparCarti.ro este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate anticariate care se ocupa cu cumpararea de carti, fie ele vechi sau noi. Astfel ca acestea isi promoveaza tot mai mult activitatea pe internet, fiind mai vizibile pentru oamenii din acest secol al vitezei.

Achizitii de carti | anticariate care cumpara carti | CumparCarti.ro

achizitii de carti

Pasii necesari in cazul unor achizitii carti

Oamenii care doresc sa vanda carti, indiferent ca este vorba despre pasionati de citit care isi doresc o noua viata pentru cartile care nu mai sunt interesante pentru ei, fie isi doresc pur si simplu sa obtina mai mult spatiul in locuinta, trebuie sa faca urmatorii pasi:

  1. Primul pas consta in cautarea de anticariate care cumpara carti si contactarea acestora pentru a le anunta ca au carti pe care doresc sa le vanda;

  2. Impreuna cu anticarul, vanzatorul de carti va stabili data si ora la care va avea loc tranzactia, precum si adresa la care echipa anticariatului trebuie sa se prezinte pentru a ridica volumele;

  3. Conform informatiilor stabilite, echipa se deplaseaza la adresa indicata de vanzator, unde cartile vandute sunt evaluate de o persoana avizata, astfel ca pretul oferit in schimbul lor sa fie unul corect;

  4. Daca toate partile sunt de acord cu termenii schimbului, vanzarea poate avea loc. Prin urmare, vanzatorul primeste pe loc suma de bani in schimbul cartilor vandute, pe care anticarii le ridica in acelasi timp cu achitarea contravalorii acestora.

Un avantaj foarte important de care se pot bucura vanzatorii de carti este faptul ca nu le va fi impus nici un cost in schimbul serviciilor de evaluare si transport, care sunt oferite in mod gratuit de catre anticariat. Singura conditie este ca volumele vandute sa se afle intr-o stare buna, fara deteriorarii majore, pagini sau coperti lipsa, pentru a putea fi utilizate.