Farmecul capitalei ungare se afla in numeroasele influente culturale care au afectat orasul in timpul lungii sale istorii.

Amestecul capitalismului occidental, care a progresat neincetat de la schimbarea sistemelor politice si efectele ulterioare ale celor peste 40 de ani de epoca comunista, confera Budapestei un aer ciudat.

Atractii turistice in Budapesta

Orasul a suferit cateva modificari in ultimii ani:

  1. numeroase atractii, cartiere au fost reinnoite (Bazar Várkert, Piata Kossuth, Ferenciek tere, Piata Március 15.);

  2. linie de metrou noua: linia M4/verde care leaga statia Keleti din Pest cu gara Kelenföld din Buda – cu o arhitectura spectaculoasa in cele 10 statii;

  3. noi atractii (piata cu ochi pe Erzsébet, care ofera privelisti spectaculoase asupra orasului din partea de sus);

  4. ofera oportunitati nenumarate pentru petrecerea timpul.

Bai termale, ape medicinale

Puteti sa va scaldati in baile turcesti (Baia Király, Spa Ruda si Veli Bej), care se bucura de arhitectura veche de secole.

Dar, de asemenea, aveti optiunea de a va lauda in spa-urile de lux:

  1. Gellért si Baths Széchenyi;

  2. in gama larga de hoteluri spa si wellness (Danubius Health Spa Resort Margitsziget, Royal Spa din Corinthia Grand Hotel Royal etc.).

Un oras accesibil

Capitala Ungariei este un oras ieftin in comparatie cu Praga sau Viena. Puteti obtine in continuare mai mult pentru banii vostri decat in majoritatea oraselor din Europa de Vest, in special cu forintul maghiar care este atat de slab. Se poate petrece timp aici cu un buget de 60$/zi.

Cumparaturi

Magazinele, buticurile, pietele abunda in Budapesta. Cele mai multe centre comerciale (Corvin Plaza, Allee, Arena Plaza, Centrul West End, Parcul MOM, Campona) sunt locuri excelente pentru a cumpara haine de designer, electronice, carti, bijuterii, articole de toaleta, mici cadouri.

Pentru a cumpara cadouri si mancaruri autentice unguresti (paprika, miere, vin Tokaji aszú, broderie), vizitati Piata Centrala la capatul Pest al Podului Libertatii Pest.

Orasul central ofera magazine care vand branduri de renume mondial: Roberto Cavalli, Louis Vuitton, Ermenegildo Zegna, Gucci, Hugo Boss, Escada, Furla etc.