Chiar daca persoanele ramase in pana au tendinta de a se descurca in regie proprie si de a solicita ajutor din partea celorlalti participanti la trafic, care uneori se dovedesc chiar saritori, aceasta idee este una profund gresita din mai multe puncte de vedere. In momentul in care o masina apeleaza la asistenta rutiera profesionala, echipa care se prezinta stie exact ce are de facut pentru ca la final masina sa fie dusa in service sau la destinatia indicata respectand toate normele legale si conduita preventiva. Specialistii de la AloTractari.ro semnaleaza faptul ca aceste aspecte au intrat deja in reflex persoanelor avizate din domeniu, in timp ce amatorii pot sa nu le cunoasca deloc.

Specialistii in asistenta rutiera stiu sa evite aglomeratia

Fie ca se apeleaza la tractari auto sector 1 sau in orice alta zona sau oras, este important de mentionat faptul ca atunci cand masina ramane in pana intr-un moment aglomerat, este recomandat ca ea sa fie trasa pe dreapta si soferul sa plece pe jos sau cu un alt vehicul. Este recomandat sa se evite tractarea prin aglomeratie. Din acest motiv se apeleaza la servicii de remorcare sau tractare oferite de specialisti, care stiu exact cum sa evite anumite zone si cum sa se strecoare rapid si eficient prin trafic.

Nu se recomanda pornirea avariilor

In momentul in care o masina este tractata, este foarte important ca toti ceilalti participanti la trafic sa stie in ce directie urmeaza sa o ia si nu sa vada ca masina merge incet. Isi vor da seama ca au in fata un vehicul care se deplaseaza lent si fara pornirea avariilor.

Asistenta rutiera | Tractari auto sector 1 | AloTractari.ro

tractari auto sector 1

De asemenea, se recomanda sa nu fie folosite avariile nici pe masina care tracteaza, deoarece daca sunt folosite avariile semnalizarea nu merge. Cu ajutorul semnalelor, soferul din fata va spune soferului din masina tractate in ce directie o va lua, astfle incat sa semnalizeze si el, pentru ca toti ceilalti participanti la trafic sa stie la ce sa se astepte.

In cazul in care sunt soferi grabiti, care se manifesta si calxoneaza, pot fi pornite avariile, dar doar pentru cateva secunde, astfel incat acestia sa inteleaga ca este vorba despre o situatie critica si nu despre lipsa de respect sau mers incet de placere. Ulterior, avariile vor fi oprite pentru ca, asa cum s-a spus mai sus, intregul ansamblu trebuie sa poata semnaliza corect intentiile din trafic.