
Frittata cu cartofi si carnati
Acest preparat este absolut delicios in orice moment al zilei si se poate servi cu paine prajita sau alaturi de niste fructe la un brunch sau, dupa cum se va vedea in reteta de mai jos, cu o salata verde si un pahar de vin in timpul cinei. Timpul maxim de preparare al acestei omlete de doar 45 de minute ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru persoanele ocupate care vor sa aiba parte de o masa copioasa, insa fara sa piarda prea mult timp in fata aragazului.
In mod traditional, acest preparat porneste de la niste cartofi prajiti in ulei, apoi acoperiti cu oua batute si coapte pana cand totul este bine gatit. Impreuna cu gustosul carnat, patrunjelul proaspat tocat, dar si branza Cheddar maruntita, degustatorul primeste o multime de arome cu fiecare inghititura.
Ingrediente:
-
1 ceapa mare galbena tocata
-
Niste carnati spanioli cunoscuti sub denumierea de chorizo
-
3/4 kg cartofi rosii
-
sare si piper
-
3/4 cana de patrunjel proaspat tocat
-
10 oua mari, batute
-
1 ceasca de branza Cheddar
-
1 salata mica verde
-
1/2 ceapa rosie
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se incalzeste 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare, rezistenta la caldura care se pune la foc mediu. Se adauga ceapa si se gateste timp de 5 minute in timp ce se amesteca incontinuu pentru a nu se arde. Se adauga cartofii, carnatii si ½ lingurita de sare si piper, iar intreaga compozitie se amesteca ocazional timp de aproximativ 10 minute, pana cand cartofii sunt fragezi. Se adauga si patrunjelul. Se toarna ouale si se amesteca pentru a distribui in mod egal ingredientele in tigaie. Se presara cu branza si se muta totul in cuptor. Se coace omleta pana cand se inmoaie si se gateste in jurul marginilor, aproximativ de 15 minute. Se pregateste rapid salata verde si ceapa rosie peste care se toarna putin ulei de masline si sare si se aseaza pe o farfurie alaturi de delicioasa omleta.