
Ciocolata este unul dintre deserturile cele mai populare si mai apreciate de oameni din intreaga lume. Aceasta poate fi consumata ca atare sau poate fi inclusa in diferite retete de prajituri, cum ar fi mousse, ganache sau tortul padure neagra.
O retete care se bucura de un mare succes este prajitura sau tortul de ciocolata, reteta foarte delicioasa si simplu de facut. Acest blat usor umed este un deliciu mai ales pentru iubitorii de ciocolata. Cei care au intentioneaza sa incerce o astfel de reteta pot tine cont de urmatoarele sfaturi, pentru a fi siguri ca le iese preparatul.
Cum se topeste corect ciocolata?
Primul pas in pregatirea tortului este topirea ciocolatei. Acesta este o etapa foarte simpla, nu trebuie decat sa se rupa ciocolata in bucati mici si sa se aseze intr-un vas in care va fi topita.
Vasul poate fi pus fie direct pe foc mic si se amesteca pana devine omogena si stralucitoare, fie intr-o cratita mare, in care este apa calda, pentru ca topirea sa se faca la bain-marie. De asemenea, exista si posibilitatea ca ciocolata sa fie topita la cuptorul cu microunde, ciocolata fiind gata pentru continuarea reteti in numai cateva minute. Perioada in care trebuie lasata in cuptorul cu micorunde variaza in functie de consistenta dorita.
Ce ciocolata poate fi folosita pentru a pregati un tort de ciocolata?
Desi in mod traditional se foloseste ciocolata neagra pentru pregatirea unui tort de ciocolata, se poate folosi orice tip de ciocolata se prefera, aceasta influentand insa si gustul desertului.
Ce trebuie facut pentru a scoate corect prajitura din tava?
Pentru a va desface si scoate in siguranta prajitura de ciocolata, trebuie unsa forma cu unt si adaugat un strat subtire de faina inainte de a incorpora preparatul. Totodata, este important de respectat timpul de gatire.
Cum se serveste tortul de ciocolata?
Servirea tortului de ciocolata depinde de gusturile fiecaruia. Daca unii prefera blatul simplu, altii il adora alaturi de o crema gurme sau chiar de o cupa de inghetata. Se pot adauga chiar si fructe alaturi de un astfel de desert.