Din pacate, din ce in ce mai multi oameni amana atat de mult vizita la medic, incat ajung sa isi piarda si ultima speranta de a-si mai salva vreun dinte. Sunt carii care sapa atat de adanc, sunt afectiuni care, netratate, pot duce la pierderea dintilor. Atunci cand dintii sunt foarte mobili, foarte afectati de carii si cand medicul nu mai poate face nimic din punct de vedere medical pentru a salva sau a reconstrui dintele, se recurge la cea mai simpla si mai eficienta solutie, cea a extractiei dentare.

Cel mai des intalnit caz este acela de extractie masea de minte, deoarece molarii de minte se dovedesc inutili si chiar problematici de la o anumita varsta. In consecinta, persoanele care se confrunta cu probleme trebuie sa viziteze o clinica stomatologica, precum Plazadent.ro, pentru a-si face o programare in ideea in care problemele necesita rezolvare.

Ce se intampla inainte, in timpul si dupa extractia dentara?

Inainte de extractia dentara se intampla foarte multe lucruri care duc la o asemenea decizie. Se poate intampla ca o carie netratata, o afectiune de care pacientii nici nu au stiut sau un accident sa ii puna in dificultate si in situatia de a fi necesara extractia dintelui sau a maselei. In timpul procedurii, practic pacientii nu simt nimic, deoarece tehnicile sunt foarte avansate acum, iar anestezia este atat de puternica, incat pana si maseaua de minte este extrasa fara pic de durere.

Totusi, dupa ce trece efectul anesteziei, medicul ii va recomanda pacientului sa ia analgezice, sa nu isi dea jos pansamentul care a fost pus pentru a opri sangerarea decat dupa doua ore de la extractie, sa aplice o punga cu gheata si sa evite fumatul, consumul de alimente tari, de alimente solide pentru alte cateva ore.

Extractie masea de minte | clinica stomatologica Plazadent.ro

extractie masea de minte

Dupa extractia dentara, cel mai bine ar fi sa se apeleze la un implant dentar sau cu o lucrare protetica fixa sau mobila, deoarece in caz contrar va cauza o migratie a celorlalti dinti. Cu siguranta, luarea unei decizii in acest sens nu este una simpla, insa intotdeauna extractia dentara este recomandata in cazuri imperios necesare.