Aceasta perioada de inflatie a afectat toate segmentele de activitate la nivel global, inclusiv piata de criptomonede, iar aceasta consecinta negativa a inflatiei a intarit si mai mult opinia celor care au privit cu scepticism si reticenta aceasta alternativa la moneda fiduciara.

Bazandu-ma pe principiul enuntat in proverbul “nu mor caii cand vor cainii”, in fata valului de scepticism nu pot decat sa vin cu urmatoarea analogie: credeti ca l-a interesat pe domnul eMail ce parere are despre el posta clasica? Credeti ca nu a fost privit cu acelasi scepticism atunci cand a aparut? Si cu toate astea, in ziua de azi, cati dintre noi mai folosim clasica metoda de corespondenta prin posta? … cand nici macar termenul de “scrisoare” nu il mai folosim. Acum ne vine mult mai natural sa spunem: trimite-mi un mail!

Cu siguranta piata criptomonedelor si a tranzactiilor online prezinta inca multe necunoscute chiar si pentru cei mai experimentati in acest domeniu, insa un lucru este clar: in fata evolutiei firesti a lucrurilor si in calea progresului nu poate sta niciun guvern sau criza globala. Mai devreme sau mai tarziu umanitatea va urma directia data de progresul tehnologic si asa cum Mail-ul a devenit eMail, tot asa si monedele vor deveni digitale.

Asadar, celor care inca nu si-au indreptat atentia catre crypto si nu au investit in aceasta piata, ma adresez cu urmatoarea intrebare: cand e o perioada mai buna de investit in crypto daca nu acum cand toata piata e la pamant si pretul de achizitie este foarte mic?

Cati dintre noi nu am spus: daca as fi stiut ce evolutie va avea Bitcoin-ul peste ani, l-as fi cumparat atunci cand valora doar 100 de dolari si acum as fi fost bogat?

Aceasta criza prin care trece societatea in acest moment ne ofera prilejul de a ne intoarce in timp si de a putea face niste investitii in aceasta piata (e adevarat, bitcoin-ul nu valoreaza in momentul de fata 100 de dolari insa cu siguranta valoreaza mult mai putin decat valora in urma cu 2-3 ani), si daca 2009 a fost primul tren pe care l-am ratat, atunci 2022 e cu siguranta al doilea tren pe care nu mai avem voie sa il ratam, asta daca nu vrem sa ajungem iar in 2030 in situatia in care sa regretam ca am batut pasul pe loc si am irosit tot acest timp in care am fi putut sa investim si sa ne pregatim mai bine pentru viitor. Iar faptul ca vom ajunge sa regretam in viitor daca nu alegem sa investim acum e un lucru cert. Exact cum spuneam la inceputul acestui articol, fie ca alegem sa ne alaturam acestui mars, fie ca alegem sa privim de pe margine, lucrurile vor evolua inevitabil in aceasta directie, si o dovada in acest sens o reprezinta si calculele si predictiile specialistilor in ceea ce priveste evolutia Bitcoin-ului in urmatorii ani.

Predictie pret Bitcoin in urmatorii ani

Conform specialistilor de la Analytics Insight, Bitcoin ar urma sa aiba urmatoarea evolutie in anii ce vor urma:

Bitcoin a fost vazut ca una dintre cele mai bune investitii ani la rand, datorita statutului de lider al monedei de piata crypto. Cu toate acestea, asa cum am mentionat si mai devreme, pretul Bitcoin a scazut semnificativ in ultimele luni, de la maximul istoric din noiembrie 2021. Asta face ca aceasta perioada sa fie o buna perioada in care sa faceti investitii deoarece expertii sustin ca Bitcoin se va stabiliza spre sfarsitul anului 2022 iar incepand cu anul 2023 acesta isi va relua cresterea spre un maxim estimat de 350.000 de dolari cu aproximatie, spre sfarsitul anului 2030.

De ce incepand cu anul 2023? Simplu! In acest moment piata crypto continua sa gaseasca noi modalitati de a comercializa bitcoin catre noi investitori care nu au mai investit niciodata in crypto, atrasi acum tocmai de valorile scazute de achizitie din piata.

Aceasta dezvoltare ar trebui sa ajute principala moneda digitala sa continue sa creasca in timp, motiv pentru care predictia expertilor pentru anul 2023 in ceea ce priveste valoarea pe care o va atinge Bitcoin este apropiata de ATH.

Toate calculele si predictiile expertilor sugereaza o tendinta ascendenta sanatoasa pentru urmatorii cativa ani.

Acestea fiind spuse, daca esti hotarat sa iti indrepti atentia catre investitiile in crypto in perioada urmatoare, vin in intampinarea ta cu un top al celor mai bune platforme de tranzactionare criptomonede pentru anul 2023:

  1. eToro: tranzactii criptomonede, actiuni, marfuri si multe altele;

  2. Revolut: Fin-Tech extrem de popular in Romania;

  3. Binance: cel mai mare volum de tranzactionare crypto de pe piata;

  4. KuCoin: varietate foarte mare de criptomonede si active digitale;

  5. Gate.io: tranzactionare criptomonede si active digitale;

  6. Crypto.com: unul dintre cele mai competitive proiecte din spatiul crypto;

  7. Coinbase: alaturi de Binance, ofera cele mai bune modalitati de a cumpara Bitcoin.

Criteriile de selectie in baza carora acest top a fost conceput au vizat aspecte precum: criptomonedele disponibile pe platforma, volumul de tranzactionare, interfata usoara a platformei si nu in ultimul rand, masurile de securitate de care beneficiaza utilizatorul.