Exista o mare varietate de plante cu flori rezistente in perioada cea mai fierbinte a anului, care pot da viata gradinii. In timpul verii, plantele devin protagonistele teraselor, balcoanelor si gradinilor. Cu toate acestea, datorita caracteristicilor climatului, doar cateva specii reusesc sa supravietuiasca.

Mai mult, aceste plante sunt ideale pentru a aduce viata unui spatiu in aer liber, cum ar fi o gradina, contribuind astfel, la infrumusetarea acesteia.

Astfel, doritorii pot profita de aceste plante pentru a-si decora exteriorul, si pentru a crea o atmosfera mai armonioasa si mai placuta. Totusi, aceste plante au nevoie de o ingrijire speciala.

  • Gazania

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute plante de vara datorita culorilor stralucitoare. Este originara din Africa de Sud si masoara intre 30 – 35 de centimetri. Principala sa caracteristica este ca florile se deschid doar daca cerul este senin.

  • Geraniul

Geraniul a devenit una dintre plantele preferate de vara ale oamenilor pentru decorarea gradinilor si a spatiilor in aer liber. Aceasta planta de origine mediteraneana poate masura pana la 60 de centimetri inaltime. Florile sale colorate ies in evidenta vara.

  • Echinaceea

Desi multe persoane cunosc aceasta planta pentru proprietatile sale medicinale, Echinaceea este, de asemenea, o planta ideala pentru decorarea unei gradini sau a unui spatiu in aer liber.

Aceasta planta este originara din America de Nord, dar in prezent, este cultivata in multe locuri ale lumii. Creste frecvent in curti bine expuse la soare. Poate masura pana la doi metri inaltime.

  • Clavelina

Pentru cei care iubesc florile mici de vara, Clavelina este o optiune foarte buna. Culorile florilor pot varia intre alb si diferite nuante de rosu si violet. In plus, punctele colorate ii evidentiaza frunzele alungite si verzi.

Aceasta planta se remarca prin florile sale foarte frumoase iar culoarea violeta nu poate trece neobservata intr-o gradina unde, desigur, predomina verdele.

Plantele mentionate sunt rezistente la temperaturi ridicate, dar asta nu inseamna ca nu au nevoie de ingrijire. Ele trebuie sa creasca in soluri adecvate, bogate in nutrienti. De asemenea, este necesara taierea florilor ofilite, precum si a frunzelor ingalbenite pentru a permite inflorirea continua.