In cea mai cunoscuta carte a sa, ”O scurta istorie a timpului”, Stephen Hawking, scrie despre originea si compozitia universului intr-o terminologie accesibila pentru mase. Explicand subiecte complexe precum relativitatea, mecanica cuantica si fenomene precum big bang-ul si gaurile negre, Hawking a extins interesul general pentru cosmologie si a vandut peste douazeci de milioane de exemplare ale cartii sale. Ceea ce distinge bestsellerul lui Hawking de manualele stiintifice traditionale este capacitatea sa de a fi clar, fara a folosi ecuatii intimidante. De fapt, apare o singura ecuatie in intreaga carte: E=mc2.

Hawking incepe cu o relatare a studiilor istorice ale astronomiei de catre antici precum Aristotel si Ptolemeu. Conceptul de Pamant in forma rotunda pe care l-a promovat Aristotel, a fost contrar majoritatii persoanelor din vremea sa. Ptolemeu si mai apoi si Aristotel, sustinea ca soarele si stelele orbiteaza pamantul. Toate aceste ipoteze dovedite in timp ca fiind adevarate, au fost reluate de Hawking si explicate pe intelesul tuturor.

In capitolul urmator sunt studiate spatiul si timpul, in special in ceea ce priveste teoria relativitatii sustinuta de Albert Einstein. Big Bang, care a devenit teoria dominanta a creatiei universului, este baza celui de-al treilea capitol. Principiul incertitudinii, care indica faptul ca viteza si pozitia particulelor nu pot fi gasite ambele in acelasi timp, este conceptul capitolului patru. Urmatorul capitol ia in considerare comportamentele luminii si serveste la subminarea conceptului de teorii deterministe, despre care s-a spus ca vor putea prezice viitorul.

Gaurile negre sunt punctul central al urmatorului capitol. Acestea sunt descrise ca fiind stele care s-au prabusit intr-un punct foarte mic numit singularitate. Au o forta gravitationala foarte puternica si sunt capabile sa atraga si sa absoarba lucruri, inclusiv lumina si stelele. Sunt aproape imposibil de localizat pentru ca nu sunt luminoase.

Cumparam carti | cumparari de carti in Bucuresti | cumparcarti.ro

cumparam carti

Daca aveti aceasta carte captivanta si daca v-ati lasat purtat printre stele si galaxii cu ajutorul ei, cu siguranta va doriti sa o impartasiti cu altii. Desigur, daca nu o mai folositi, o puteti chiar si vinde. Cumparam carti pentru a le adauga in stocurile unui anticariat online, astfel incat oricine doreste sa cumpere carti ieftine, sa o poata face. Daca accesati http://cumparcarti.ro/ veti descoperi o echipa ce efectueaza cumparari de carti in Bucuresti si tot aici le veti putea vinde pe ale dumneavoastra!