Corectarea danturii strambe este posibila astazi cu ajutorul unui aparat dentar din safir. Persoanele care vor sa se bucure din nou de toate functiile cavitatii bucale la capacitate maxima trebuie sa isi ia inima in dinti si sa mearga la clinica vedetelor acum accesibila tuturor – Dental Progress pentru a gasi cea mai buna varianta pentru ei. Ulterior, copiii si adultii trebuie sa tina cont, insa de cateva sfaturi foarte importante, pentru a putea depasi cat mai usor perioada in care este recomandat sa poarte aparatul!

Evitarea alimentelor tari si foarte dulci

Pentru inceput, pacientii care poarta aparate dentare trebuie sa stie ca evitarea alimentelor tari, dar si a celor foarte dulci este recomandata de catre medicii de specialitate, astfel incat bracketii fixati pe fiecare dinte in parte sa nu se deplaseze in timpul meselor. De preferat este ca indivizii sa scoata din alimentatia persoanala nucile, alunele, carnea foarte bine facuta, bomboanele, dar si alte tipuri de produse care necesita o mestecare intensa.

Folosirea atei dentare

Un alt lucru de care pacientii trebuie sa tina cont este referitor la folosirea atei dentare. Intrucat poarta aparate dentare, sansele ca resturile alimentare sa ramana prinse in spatiile dentare cresc in mod considerabil. De aceea, dupa fiecare masa trebuie utilizata o ata dentara de calitate, cu ajutorul careia dantura sa fie curata bine.

Aparat dentar safir – apa de gura

Pe lista sfaturilor importante pentru persoanele care au un aparat dentar din safir se numara si utilizarea constanta a apei de gura. Este vorba despre un produs la indemana tuturor, care poate fi achizitionat atat din supermarketuri, cat si din farmacii si care ajuta la obtinerea unei igiene dentare excelente. Mai mult, respiratia devine fresh si extrem de placuta!

Aparat dentar din safir | clinica vedetelor acum accesibila tuturor | Dentalprogress.ro

aparat dentar din safir

Pasta de dinti cu fluor

Potrivit https://dentalprogress.ro/ fluorul este excelent pentru indepartarea placii bacteriene cat mai repede si impiedica formarea tartrului. Mai mult, pasta de dinti care contine fluor este excelenta si pentru curatarea aparatului dentar, indiferent daca acesta este fix sau mobil, realizat din safir sau ceramica!

Avand in vedere ca aparatele dentare sunt corpuri straine, pe care indivizii trebuie sa le poarte in cavitatea bucala, pentru a-si redobandi dantura frumoasa, ele trebuie ingrijite extrem de bine in timpul tratamentelor. Chiar daca la inceput, pacientii vor simti un usor disconfort din cauza bracketilor, in doar cateva saptamani nici nu vor mai sti ca sunt acolo!