Oamenii viseaza sa aiba dinti albi si un zambet perfect curat pentru a dobandi mult mai multa incredere in sine. Intr-adevar, dintii ingalbeniti de obiceiurile proaste (cum ar fi consumul de cafea sau fumatul) sau igiena orala slaba pot deveni o sursa a complexului care poate chiar paraliza viata sociala si profesionala. Exista insa o serie de tehnici de albire care permit oamenilor sa isi recapete stralucirea dintilor chiar in confortul propriei locuinte.

Cele mai cunoscute tehnici de albire
  • Pasta de dinti cu carbune activat este prima metoda pentru dinti mai albi. Desi poate parea destul de ciudat sa se faca o albire a dintilor acasa cu un ingredient negru asa cum este carbunele vegetal, rezultatele finale sunt chiar surprinzatoare. Pentru a beneficia de proprietatile sale de albire, se poate folosi ca pasta de dinti sau se poate pune pe un tampon de bumbac umezit usor care se aplica ulterior pe dinti. Este esential ca oamenii sa se clateasca bine pe dintii dupa aceea, pentru a nu ramane cu o depunere neagra pe suprafata dintilor.
  • Efectele acestei metode de albire a dintilor de acasa sunt destul de rapide. Daca este folosita doar o data sau de doua ori pe saptamana, ar trebui sa se observe o imbunatatire a culorii smaltului si ar trebui sa dispara si petele dentare. Avantajele sale se pot combina cu cele ale uleiului de nuca de cocos si ale bicarbonatului de sodiu pentru realizarea unei paste de dinti si mai eficienta. Este nevoie doar de amestecarea a trei ingrediente (2 linguri de ulei de nuca de cocos, 1 de bicarbonat de sodiu si 5 de carbune) , iar rezultatul obtinut sa se pastreze intr-un borcan etans.
  • Lamaia nu doar ca este delicioasa si foarte buna pentru sanatate, ci este si ingredientul multor tratamente de infrumusetare. Proprietatile sale de detoxifiere si albire sunt utile pentru redobandirea unui zambet luminos. Trebuie avut in vedere faptul ca partea acida va ataca tartrul si placa si va ajuta la prevenirea aparitiei noilor carii.
  • O alta metoda naturala pentru albirea dintilor acasa o reprezinta bicarbonatul de sodiu. Acest produs face posibila curatarea casei (este utilizat in multe produse de uz casnic), dar si ca sampon sau pasta de dinti. Efectul sau este unul eficient care ajuta la reducerea petelor, la limitarea aspectul placii dentare fara a ataca insa smaltul dintilor.