In prezent, pe piata se gasesc atat calorifere din aluminiu, cat si din fonta, otel sau lemn. Un ultimii ani s-a inregistrat pe piata o crestere in ceea ce priveste achizitiile caloriferelor din aluminiu, datorita faptului ca sunt extrem de usoare.

Utilizarea de calorifere din aluminiu: avantaje

Desi sunt comercializate, de obicei, la preturi mai mari decat cele din otel, caloriferele din aluminiu sunt utilizate mai frecvent in Europa. Conform magazinului online eCalorifere, acest lucru se explica simplu, comparand cele doua tipuri de calorifere.

Aluminiul este un conductor excelent de caldura, cu un nivel de emisivitate care practic este de 5 ori mai mare decat al otelului: prin urmare, atinge temperatura maxima foarte repede.

  • Eficiente

Caloriferele din aluminiu au nevoie de o cantitate mai mica de apa pentru a functiona, deci sunt economice. De asemenea, sunt mult mai usoare, comparativ cu cele din otel, ceea ce inseamna ca pot fi asezate pe orice perete din casa: fie acesta exterior sau interior.

  • Economice

Costul instalarii este redus, avand in vedere faptul ca sunt usoare, deci este nevoie de o singura persoana pentru a le ridica si monta.

Un alt mare avantaj este ca sunt fabricate dintr-ul material reciclat.

  • Versatile

Sunt disponibile intr-o mare varietate de stiluri, dimensiuni si culori, ideale pentru orice casa, indiferent de design.

Radiatoare din aluminiu eficiente si cu un design modern

Magazinul eCalorifere.ro comercializeaza radiatoare actuale cu putere termica generoasa, disponibile in culori si dimensiuni diverse.

Calorifere din aluminiu | Radiatoare din aluminiu | eCalorifere.ro

radiatoare din aluminiu

Caloriferele reprezinta astazi nu doar un aparat functional, dar si un obiect de decor. Unele dintre acestea sunt caloriferele Global Oscar Tondo, care pot fi vopsite intr-o gama larga de culori. Vopsirea caloriferelor are loc multumita unui tratament fizico-chimic, ce precede un proces dublu de finisare: initial, vopsirea are drept scop antifonarea, urmand vopsirea in camp electrostatic.

Un tip de calorifere elegante este cel din aluminiu, Faral Longo. Desi are doar 80mm adancime, caloriferul incalzeste suprafete mari ale camerei si este disponibil in dimensiuni cuprinse intre 1000-2000mm.