50 de oua pe zi reprezinta capacitatea de reproducere a puricilor. Asadar, este usor de imaginat inmultirea acestora dupa cateva zile.

Cauzele prezentei puricilor

Prezenta puricilor la animalul de companie nu este cauzata de lipsa igienei. De obicei, puricii sunt luati in aer liber in timpul unei plimbari. Este suficient ca patrupedul sa prinda doar unul, pentru ca acesta sa se reproduca imediat si sa invadeze intreaga casa cu colonia sa. Si nu este neaparat cainele cel care aduce puricii: ar putea fi stapanul sau altcineva care ii aduce sub talpa unui pantof, de exemplu. Deoarece puricii se reproduc in principal in tesaturi si perne, acestia au tot ceea ce au nevoie in casa pentru asta.

Iata cateva metode de tratare a cainelui impotriva puricilor:

Exista multe produse de combatere a daunatorilor. Cu toate acestea, cele mai eficiente sunt cele care stau pe parul cainelui tot timpul, omorand puricii inainte sa aiba timp sa muste animalul. Acest tip de produs este proiectat sa fie rezistent la apa, ceea ce inseamna ca efectul nu va fi anulat cand vremea este umeda.

Daca exista prea multi purici este indicata vizita la veterinar. Intr-adevar, puricii sunt periculosi pentru sanatatea animalului de companie – multi caini sunt alergici la muscaturile de purici, ceea ce le provoaca iritatii si mancarimi neincetate. Cainele il poate inghiti, de asemenea, atunci cand se scarpina, se musca, promovand aparitia viermilor plati care provoaca tulburari digestive. Consultand medicul veterinar, se va stabili starea de sanatate a cainelui si se va putea actiona in consecinta.

Cat de eficiente sunt produsele anti-purici?

Nu toate produsele de combatere a puricilor sunt la fel de eficiente. Cele mai bune sunt tabletele, gulerele (de calitate), pipetele si spray-urile. Sunt de evitat pulberile, aerosolii si dispozitivele cu ultrasunete.

Cat de des trebuie sa-mi tratez cainele pentru purici?

Nu trebuie asteptat pana cand cainele are purici. Este foarte recomandat sa se trateze cainele impotriva puricilor ca o masura preventiva, intrucat odata ce acestia sunt instalati va fi foarte dificil de scapat.

In mod ideal, trebuie folosit un produs de control al puricilor din aprilie pana in noiembrie, cel mai bun moment pentru invazia puricilor.