Apple Watch se arunca si el in lupta impotriva virusului SARS-CoV-2 care a paralizat intreaga lume si care a produs daune greu de imaginat. Cu ajutorul aplicatiei de cardiograma, ceasul ofera functionalitate pentru detectarea semnelor de avertizare ale COVID-19 sau ale gripei, datorita analizei frecventei cardiace.

Cum poate preveni Apple Watch aparitia bolii?

Apple vrea sa faca din Apple Watch un adevarat instrument de prevenire a sanatatii motiv pentru care exista o serie intreaga de senzori la ceas, ceea ce face posibila masurarea atat a miscarilor, a activitatii sportive, dar si a unui senzor cardiac si chiar a unui ECG aprobat de autoritatile sanitare.

Acum, cand lumea este sub stapanirea unei pandemii fara precedent, dezvoltatorii terti preiau capacitatile de masurare a ceasului si Cardiogram Inc. Lanseaza o functie care va permite utilizatorilor sa detecteze simptomele coronavirusului COVID-19 sau gripei.

Aceasta caracteristica se bazeaza pe aplicatia Cardiograma, disponibila in magazinul Apple Watch App. Numita BPM Sleeping, aceasta caracteristica foloseste datele colectate in timpul zilei si al noptii cu privire la ritmul cardiac si, prin urmare, poate cuantifica anumite comportamente – cum ar fi tusea sau febra – pentru a determina daca utilizatorii sunt afectati de simptomele noului virus.

Concret, Apple Watch va determina pur si simplu momentele in care ritmul cardiac se modifica, mai ales in timpul unei faze de repaus, prin urmare, va fi necesar ca ceasul sa fie purtat chiar si peste noapte pentru o masurare exacta.

Desigur, asta nu inseamna ca Apple Watch va detecta cu siguranta prezenta SARS-Cov-2 in corp, dar poate fi un mare ajutor in acest moment de indoiala. Johnson Hsieh, co-fondatorul aplicatiei, spune ca Sleep BPM ar trebui sa fie despre modul in care simptomele gripei pot afecta corpul prin ritmul cardiac.

De retinut faptul ca, desi Apple Watch este perfect adecvat pentru aceasta sarcina, aplicatia Cardiogram este compatibila si cu alte ceasuri conectate cu un senzor cardiac precis, inclusiv unele ceasuri conectate cu Huawei Wear OS, Fossil, Xiaomi sau LG, dar si cu bratari conectate FitBit.