Catelul Bran din Romania

Putine locuri din Europa reusesc sa fie la fel de celebre, misterioase si totusi in mare parte necunoscute, asa cum este, Transilvania, spre exemplu. Astazi, unii oameni, vorbesc despre el ca fiind un loc infricosator, plin de groaza, datorita vestitei legende cu vampirul Dracula, fara sa stie ca de fapt Transilvania este un loc real, cu oameni calzi si fara vampiri. Datorita acestei legende, majoritatea oamenilor asociaza imediat Transilvania cu vampirii.

Ideea este ca intre regiune si vampiri existau foarte putine conexiuni inainte de 1897. Desigur, toate acestea s-au schimbat odata cu romanul Dracula scris de un irlandez, Bram Stoker. In carte, Dracula este un vampir din Transilvania si, pe masura ce povestea crestea in popularitate, vampirii si Transilvania au devenit legati pentru totdeauna. Dar cel mai cunoscut loc legat de legenda lui Dracula este Castelul Bran.

Orasul Cluj, Opera, Muzeul Etnografic

Printre multe lucruri de vazut si de facut in Transilvania, vizitarea oraselor din regiune este o necesitate. O mare parte din regiune este alcatuita din munti si totusi, cel mai simplu mod de a cunoaste Transilvania este prin orasele sale. Astfel turistii pot incepe periplul lor cu orașul Cluj Napoca, unul dintre cele mai mari orase din regiune.

Aici ei pot vizita Muzeul Etnografic al Transilvaniei si pentru divertisment pot petrece o seara la Opera sau la un concert de muzica clasica oferit de Filarmonica Cluj. In aceasta zona a Transilvaniei mai pot vizita orase, precum Sibiu, Alba Iulia, Sighisoara si Targu Mures.

Orasul Brasov

De asemenea orasul Brasov, ramane unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Europa. In acest oras istoric, turistii intalnesc o atmosfera grozava care atrage marii iubitori ai sporturilor de iarna.

Transfagarasan

In plus, turistilor li se recomanda sa experimenteze ceea ce Top Gear a numit „cel mai bun drum din lume”, Autostrada Transfagarasan . Acest drum lung si plin de curbe strabate Muntii Carpati. Odata ce au ajuns in varf, turistii vor fi placut surprinsi de o vedere impresionanta.  De retinut este ca acest drum este deschis doar cateva luni pe an, mai exact pe timpul verii.