Endodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu patologia si biologia interiorului dintelui, dar nu orice cabinet stomatologic din Bucuresti este dotat cu un microscop de ultima generatie care sa permita tratarea afectiunilor pulpei dentare, a tesuturilor radacinii si a dintelui. Endodontia este o ramura a stomatologiei orientata catre preventia, diagnsticarea, precum si tratarea afectiunilor dentare des intalnite – carii dentare profunde, traumatisme severe.

Obturatiile de canal sunt des recomandate de catre medicii specialisti in domeniu pentru a salva dintele de la extractie si pentru a-l mentine sanatos pe termne lung. Aceasta procedura este efectuata cu succes sub microscop dentar, pregatind dintele pentru lucrari protetice importante, cum ar fi coroane dentare, care au rolul de a-l proteja si de a-i mentine integritatea.

Avantajele folosirii unui microscop dentar intr-un cabinet stomatologic din Bucuresti

Microscopul dentar folosit pentru succesul tratamentelor de endodontie are ca si principal avantaj recuperarea dintilor naturali si evitarea unei extractii dentare in sector 4. Practic, rezultatul obtinut in urma aplicarii unui tratament endodontic cu microscopul este superior celui clasic, care nu implica folosirea microscopului dentar si are o rata de reusita de doar 50%.

Extractii dentare in sector 4 | Cabinet stomatologic din Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

cabinet stomatologic din Bucuresti

De asemenea, microscopul folosit in endodontie are o capacitate ridicata de augmentare a imaginilor, ceea ce permite doctorilor implantologiesector4.ro sa aiba o vizibilitate crescuta asupra canalelor si tesuturilor din interiorul dintelui. Astfel se poate curata dintele si elimina complet infectia dentara.

Microscopul folosit in endodontie mai are si alte avantaje:

  • Medicii au posibilitatea de a pune un diagnostic precis si de a descoperi inclusiv fracturi ale radacinii dintilor de care nu stiau sau de a localiza canale noi, neglijate si neidentificate;
  • Medicii pot aplica tratamentul endodontic cu reusita pe termen lung;
  • Se evita necesitatea retratarii si pacientii fac o economie de timp si de bani;
  • Tratamentul este non-invaziv si nedureros, necesar in momentul in care pulpa dintelui s-a inflamat si a cauzat o infectie in interior.