Din pacate, situatia pacientilor romani in acest moment din punct de vedere stomatologic este destul de precara. Conform unui studiu recent realizat, un sfert din romani nu mai au nici un dinte in gura. Fumatul si alimentatia, precum si igiena precara sunt principalii factori de risc, iar varianta inserarii unor implanturi dentare pare destul de departe pentru cei mai multi dintre romanii care se lupta cu saracia.

Studiul arata ca o treime dintre romani ajung la stomatolog cu foarte multe dinti lipsa, in timp ce un sfert ajung fara nici un dinte. Situatia este dramatica mai ales in mediul rural, dar si in mediul urban. Edentatia totala adica absenta tuturor dintilor ar putea deveni o afectiune ce tine de domeniul trecutului daca romanii apeleaza la variante moderne de tratare a afectiunilor dentare si daca pun mai mult pret pe sanatatea si igiena lor orala.

Principalii factori de risc care pierderii dintilor. De ce ajung romanii la necesitatea inserarii unor implanturi dentare la varste fragede

Medicii stomatologi au subliniat faptul ca principalii factori de risc a necesitatii unei extractii dentare in sector 4 sunt fumatul, alimentatia si poluarea coroborate cu nivelul de trai foarte scazut. Educatia medicala deficitara si igiena orala precara sau chiar inexistenta, la care se adauga si neprezentarea periodica la medicul dentist duc la extractii dentare.

Extractii dentare in sector 4 | Implanturi dentare | ImplantologieSector4.ro

extractii dentare in sector 4

Din pacate, foarte multi dintre pacientii care se prezinta la medic in ultimul ceas sustin ca nu au suficiente resurse financiare pentru a investi in implanturi dentare sau proteza pe implant, de aceea solicita variante mult mai ieftine si totodata mai putin rezistente si inestetice comparativ cu cea a implanturilor dentare. Medicii implantologi care reprezinta clinica https://implantologiesector4.ro sustin ca rezultatele acestui studiu sunt cand cat se poate de adevarate.

Fara o educatie orala corespunzatoare si fara a se prezenta in mod frecvent la medicul stomatolog, romanii raman fara dinti in gura si atunci cand se prezinta la medic costul inlocuirii dintilor li se pare exorbitant si renunta la aceasta idee.