Anuntat in urma cu cateva luni prin intermediul conceptului Bigster, viitorul Duster este tot mai aproape de lumina zilei pe zi ce trece.

Nu este nevoie sa se tina un discurs lung, doar sa ne uitam putin pe afara, in jurul nostru. La oras sau la tara, aproape la fiecare colt de strada, Dacia Duster se inmulteste (28.000 de unitati intre ianuarie si noiembrie 2022). Iar aceasta masina indragita de marele public de cand a fost introdusa pe piata auto in 2010, nu are de gand sa se opreasca aici. Dupa actuala generatie, aparuta in 2017 si care a sters deja multe dintre neajunsurile primei generatii, urmatorul Duster, care va fi prezentat la sfarsitul anului 2023 si comercializat la inceputul anului 2024, va reprezenta o noua era pentru Dacia. SUV-ul romanesc va face tot posibilul pentru a creste imaginea Dacia si a o face cool, dar nu doar pentru politica de preturi.

Designul este cheia pentru a realiza acest lucru, iar in aceasta privinta Dacia si-a aratat deja intentiile. Intr-adevar, Duster va adopta stilul conceptului Bigster dezvaluit in 2021, stiut fiind ca va deveni realitate si in 2025, deoarece va fi… un Duster extins pentru 7 pasageri. Dupa cum arata ilustratiile exclusive, se asteapta ca urmatorul Duster sa fie mai musculos si, la fel ca Land Rover Defender sau Jeep Wrangler, va fi un membru al lumii 4×4.

Primul Duster hibrid!

Acest viitor Duster arata o dorinta de a urca in gama, dar nu se pune problema de a exagera in ceea ce priveste pretul. Urmatorul Duster va avea o dimensiune similara cu cea a modelului actual, de aproximativ 4,35 m, si probabil va renunta la diesel, dar probabil nu si la tractiunea integrala.

Indiferent ce se va intampla, este o alta propunere mecanica, aceasta noua, care ar trebui sa dea lovitura. La fel ca Jogger, care va fi lansat la Dacia in primavara, Duster va fi disponibil in varianta hibrida cu motorul E-Tech de 145 CP folosit la Renault Clio si la alte Arkana. Nava amiral a gamei, aceasta hibridizare ar trebui sa fie sustinuta de propunerile microhibride MHEV, odata cu introducerea noului 1.2 turbo cu 3 cilindri introdus de Austral si disponibil in mai multe niveluri de putere, precum si in varianta automata cu transmisie variabila continua. Un program incarcat, asadar, dar unul tentant pentru acest viitor Duster, care are multe atuuri pentru a face un nou succes. Mai ales ca pretul sau ar trebui sa porneasca de la aproximativ 17.500 de euro in echiparea Essential.