De foarte multe ori, cititorii nu numai ca adora o carte si o citesc “pe nerasuflate”, ci decid sa o reciteasca in anumite momente cheie ale vietii, iar specialistii Blog.PrintreCarti.ro ofera cateva recomandari de carti ce trebuie reluate pe parcursul vietii cel putin o data, carti care ii ajuta sa inteleaga mai bine ceea ce nu au inteles la momentul adolescentei sau in momentul lecturarii cartii.

Uneori, unele volume fascineaza atat de tare cititorii incat le citesc de mai multe ori pentru a le intelege cu adevarat. Unul din cele mai bune exemple este “Alice in tara minunilor”, dar si “Ferma animalelor”, care capata o alta inseamnatate atunci cand sunt citite la maturitate, comparativ cu insemnataea pe care o aveau cand erau citite in copilarie sau in adolescenta.

Recomandari de carti memorabile ce trebuie recitite de-a lungul vietii

Una din cele mai des intalnite carti de citit de pe lista recomandarilor pentru recitire este “Mandrie si prejudecata”, scris de Jane Austen. Este un roman de dragoste, in care decorul epocii si in care descrierea societatii engleze la momentul respectiv sunt atat de impresionante, incat necesita recitire. Autoarea a reusit sa expuna in mod perfect caracterul uman cu frumusetea si imperfectiunile sale.

Un alt roman ce merita recitit este “Vanatorii de zmeie”, scris de Khaled Hosseini, in care este descrisa povestea de prietenie dintre Amir, fiul unui negustor bogat si fiul servitorului tatalui sau. Tema romanului este atat de impresionanta, actiunea se petrece in Afghanistan, iar faptul ca in roman este vorba despre prietenie, durere, respect si vinovatie, incat se merita a fi recitit cel putin inca o data in viata.

Recomandari de carti | Carti de citit | Blog.PrintreCarti.ro

carti de citit

Coliba unchiului Tom” este o carte scrisa de Harriet Beecher Stowe, care poate fi recitita si la maturitate, chiar daca a facut la un moment dat parte din lectura din vacanta de vara. Acesta este un roman cu un impact impresionant inainte si in timpul Razboiului Civil. Acest roman trateaza tema sclaviei si scoate in evidenta viata extrem de dificila pe care sclavii din America trebuiau sa o indure.

Nu in ultimul rand, “Vrajitorul din Oz” scris de L. Frank Baum este un roman despre aventura, magie, despre dorul de casa, un roman care este citit in copilarie si recitit in adolescenta si la maturitate, un roman despre drumul initiatic, despre modul in care apar si dispar oamenii din viata, o poveste despre prietenie si despre descoperirea a ceea ce conteaza cu adevarat pentru oameni.