Luate in doze mici, oligoelemntele ne pot intari sistemul imunitar. Ele ajuta astfel organismul sa lupte impotriva virusurilor si bacteriilor. Oligoelementele pot fi administrate sub forma de fiole, granule homeopate sau tablete pentru a fi aspirate.

Cum anotimpul rece este cel in care sistemul imunitar este cel mai mult solicitat, oamenii doresc sa il poata imbunatatii inca inainte de debutul sezonului virozelor respiratorii, mai ales in cazul copiilor. Acest lucru poate fi posibil cu ajutorul oligoelementelor.

Prin intarirea organismului, oligoelementele declanseaza reactii enzimatice celulare, care ajuta corpul sa-si recapete avantajul. Oligoelementele sunt intotdeauna folosite sub atentia unui medic sau a unui homeopat. Preluarea acestor minerale nu se face niciodata continuu, ci in cura de 2 pana la 3 luni, cu o saptamana de intrerupere sau peste 5 pana la 10 zile la momentul afectiunii.

Cei care se intreaba care sunt cele mai bune oligoelemente pentru sistemul imunitar, pot gasi informatii in continuarea acestui articol:

  • Cuprul are efect antibacterian

Cuprul este un antiinfectios si antiinflamator foarte puternic. Este util in afectiuni de iarna precum raceala, gripa, otita, bronsita, angina. Acesta poate fi administrat ca supliment alimentar, dar se gaseste si in avocado, stridii si crustacee, ciuperci, ciocolata, seminte oleaginoase, cereale integrale, dar si germeni de grau si plasma Quinton (ser marin).

  • Argintul coloidal este un antibiotic natural

Din latinescul „argentum” care inseamna „alb stralucitor”, argintul este un antibiotic natural. Este apreciat pentru proprietatile sale antiinfectioase si puterea de inhibare in dezvoltarea anumitor bacterii.

Argintul coloidal dezactiveaza anumite enzime pe care bacteriile le folosesc pentru a se multiplica, motiv pentru care este indicat in patologiile ORL (laringita, faringita, otita, angina) si in afectiuni asemanatoare gripei. Poate fi folosit si local, ca membrana mucoasa de vindecare, mai ales in timpul ulcerelor bucale, dar si la nivelul ochilor (conjunctivita).

  • Seleniul lupta cu virusurile ORL

Seleniul este un mineral indicat in patologiile care afecteaza sfera ORL, precum si in stari asemanatoare gripei (frisoane, secretii nazale, dureri corporale, stranut, temperatura ridicata). La fel ca in cazul cuprului, seleniul poate fi administrat ca supliment sau poate fi asimilat din alimentatie, fiind prezent in nuci braziliene, cereale integrale, carne, germeni de grau, drojdie de bere, ficat, fructe de mare, peste.