Resturile alimentare care nu sunt curatate la timp au tendinta de a se strange la nivelul gingiei, ducand in timp la aparitia tartrului, unul dintre principalii factorii declansatori ai bolilor parodontale. De aceea, efectuarea unei proceduri de detartraj in sectorul 2, la clinica Elveto Dent, este un lucru obisnuit, la care apeleaza adesea pacientii care au inteles importanta tratamentelor profilactice.
Totodata, detartrajul ar trebui efectuat inainte de o interventie chirurgicala, ca de exemplu, in cazul celei de inserare a implantului dentar si chiar inainte de montarea unor dispozitive dentare, cum ar fi aparatele dentare, indiferent ca este vorba despre un aparat dentar ieftin sau unul mai pretentios. Aceasta etapa are rolul de a crea un mediu steril, in care sa se poata desfasura orice interventie in siguranta.
In ce consta procedura de detartraj?
Detartrajul este o procedura relativ simpla si comuna pentru cabinetele de stomatologie, in general. Aceasta consta in indepartarea tartrului de la nivelul gingiei, fie prin tehnici manuale, fie cu un instrumente special, cu ultrasunete, care ajuta la o indepartare mai rapida a depunerilor de pe dinti.
In unele cazuri, medicii dentisti utilizeaza amandoua proceduri, alternativ, pentru a se asigura ca procedura este eficienta, fara a produce leziuni la nivelul acestora. Tocmai din acest motiv, pentru a proteja dantura, clinica Elveto-Dent.ro este dotata cu aparatura medicala performanta, de ultima generatie.
Dupa detartrajul propriu-zis, medicii folosesc si dispozitivul de air-flow, care are rolul de a indeparta placa bacteriana si chiar de a curata petele de pe dinti, motiv pentru care, dupa finalizarea tratamentului de detartraj, dintii par mai albi.
Detartraj in sectorul 2 | aparat dentar ieftin | Elveto-Dent.ro
Ultima etapa a procedurii consta in perierea si lustruirea dintilor, prin intermediul periajului profesional, care este finalizat cu aplicarea unor substante speciale pe dinti – care au, de obicei, un gust placut – al caror rol este acela de a-i proteja atat pe ei, cat si gingiile impotriva bacteriilor.
O astfel de procedura este efectuata inainte de montarea unui aparat dentar din dorinta de a obtine o dantura sanatoasa, care sa poata fi ulterior repozitionata astfel incat sa se corecteze muscatura. Drept urmare, medicul ortodont nu va trebui sa se concentreze decat la tratamentul respectiv.