Cadrele medicale care si-au dedicat priceperea si timpul pentru tratarea oamenilor bolnavi si ajutarea acestora de a-si recapata sau imbunatati sanatatea trebuie sa se preocupe si de propria siguranta, mai ales in timpul desfasurarii actului medical.

De aceea, toate cadrele medicale – medici si asistente deopotriva – poarta uniforme medicale, care au rolul de ai proteja impotriva infectarii cu agenti patogeni, dar care le ofera si un aer profesional in fata pacientilor, ajutandu-i pe acestia sa ii identifice mai usor, mai ales intr-o unitate spitaliceasca mare.

Un alt accesoriu pe care medicii si asistentele il folosesc in timpul desfasurarii actului medical este reprezentat de bonetele chirurgicale.

Desi nu sunt necesare oricarui medic si in orice moment al activitatii, cum este in cazul uniformelor, este esential ca bonetele sa fie purtate de anumiti medici si, mai ales, in timpul unor proceduri chirurgicale.  Printre situatiile in care este necesara purtarea de bonete chirurgicale se afla si urmatoarele:

  • Bonetele chirurgicale pentru medicii chirurgi

Medicii chirurgi sunt, probabil, principala categorie de cadre medicale careia i se adreseaza aceste accesorii. In timpul operatiilor chirurgicale, care uneori pot dura ore in sir, transpiratia poate reprezenta o problema, mai ales in cazul operatiilor complicate.

Bonete chirurgicale | Uniforme medicale | MediFashion.ro

uniforme medicale

De aceea, cu ajutorul unei astfel de bonete, medicul chirurg nu mai trebuie sa isi faca griji ca va contamina mediul steril din sala de operatie cu propria sudoare

In plus, aceasta il ajuta si pe el sa se protejeze impotriva intrarii in contact cu diverse virusuri sau bacterii, care il pot infecta ulterior sau pe care le poate transmite mai departe.

  • Si alti medici poarta bonete chirurgicale

Medicii chirurgi nu sunt singurii care au nevoie sa poarte bonete chirurgicale, care pot fi gasite in magazinul online MediFashion.ro, in situatii asemanatoare aflandu-se si medicii stomatologi. Tinand cont ca acestia lucreaza in cavitatea orala a pacientilor, este extrem de important sa nu existe riscul de a pica picaturi de sudoare sau fire de par in timpul efectuarii procedurilor stomatologice.

Chiar si medicii din sfera ORL sau obstetrica si ginecologie au nevoie sa poarte astfel de accesorii pe cap in timpul desfasurarii actului medical, bonetele chirurgicale completand rolul pe de protectie al uniformelor medicale.