De cele mai multe ori, cei care au absolvit o facultate in domeniul IT sau un curs de specialitate cauta sa se angajeze ca si junior web developer, un job din ce in ce mai cautat si mai bine platit. Asteptarile de la un astfel de loc de munca sunt mari din punct de vedere al salariatului, care se asteapta la o remuneratie corecta si la bonusuri pe masura efortului depus, dar si din punct de vedere al angajatorului. Este foarte important ca atat angajatii, cat si angajatorii sa nu isi seteze standarde prea ridicate.

Angajarea unui Junior Web Developer – investitie pe termen lung pentru marile companii

Cei care isi imagineaza faptul ca o companie ii angajeaza in calitatea de junior Web Developer pentru a se folosi de serviciile lor o perioada scurta de timp, se inseala amarnic. Acesta este doar inceputul unei cariere de succes in cadrul unei companii de succes. Primele luni sunt cele de invatare si de adaptare la noul job, la modul de lucru al echipei dar si la functionarea intrunirilor, la arhitectura bazei de date folosite si la dezbaterile legate de activitate.

Acomodarea unui junior Web Developer in cadrul companiei este foarte importanta si oamenii trebuie sa aiba in vedere faptul ca aplicatiile realizate de companii sunt adesea foarte complicate. De aceea, ceea ce trebuie sa faca un astfel de specialist Junior este sa instaleze o aplicatie pentru gestionarea bazelor de date, pentru a obtine mai mult acces la acestea si pentru a se familiariza cu sistemul intern al companiei. Un developer junior este lasat cateva zile sa isi aranjeze lucrurile astfel incat sa ii fie mai usor.

Urmeaza primele intalniri cu echipa in care se prezinta raportul a ceea ce au realizat in ziua anterioara, cum urmeaza sa continue proiectul inceput si ce provocari are acest proiect pentru developerii juniori. De asemenea, un astfel de specialist junior va avea sarcina de a identifica si remedia micile bug-uri, iar daca va dovedi implicare in tot ceea ce face, va putea avansa rapid si va putea prelua proiecte mai mari si mai importante.