O imprimanta buna nu trebuie sa lipseasca din niciun birou, fie din cadrul unei companii, fie ca este vorba de biroul de lucru de acasa al doamnelor sau al domnilor, ori chiar biroul copiilor. Cerintele de lucru sunt din ce in ce mai mari, iar necesitatea unei imprimante din ce in ce mai pregnanta. Nu neaparat cea mai ieftina imprimanta este si cea mai buna, insa o imprimanta scumpa isi va dovedi calitatile de-a lungul functionarii.

Mic ghid pentru a alege o imprimanta buna

Inainte de a alege imprimanta ce va fi folosita de catre membrii familiei sau de angajati, oamenii trebuie sa tina cont de unele criterii. Clasificarea imprimantelor se face in functie de destinatie, iar acestea pot fi dedicate sau generale, de locul in care vor fi folosite si de tehnologia de care dispun. Imprimantele de uz general sunt de regula destinate imprimarii de texte, grafice si fotografii, in timp ce imprimantele cu destinatie speciala includ modelele portabile, modelele foto dedicate sau cele de bonuri si tichete.

Un capitol aparte de imprimante sunt cele multifunctionale care pot acoperi ambele nevoi, inclusiv scanare, xeroxare, trimitere de fax. Inainte de a alege o imprimanta, utilizatorii trebuie sa se gandeasca daca au nevoie de o imprimanta color sau nu si de cat spatiu dispun pentru acest dispozitiv in birou. Imprimanta se alege si in functie de cum poate fi conectata la calculator, dar si de cat de rapida se va dovedi in imprimarea documentelor.

Imprimanta cu jet de cerneala este cea mai avantajoasa din punct de vedere al bugetului, avand functia de copiere si scanare, ideala pentru cei cu un buget limitat, pentru cei ce doresc sa printeze color, fiind in general compatibila cu dispozitivele mobile si serviciile cloud. Imprimanta laser, pe de alta parte implica o investitie initiala ceva mai mare, insa poate printa cu aceeasi calitate paginile de la incarcare si pana peste cateva saptamani de zile, este silentioasa, rapida si printeaza de 10 ori mai repede decat o imprimanta cu cerneala, ceea ce inseamna ca este o achizitie demna de luat in calcul.