Consumul de energie al modelelor de calculatoare second hand reprezinta un subiect de maxim interes pentru cumparatori si potentialii utilizatori. Consumul de energie variaza in functie de capacitatea, dotarea acestuia, dar si de intensitatea sau de modul in care este folosit acesta.

Un PC poate consuma destul de multa energie, ceea ce poate contribui la o factura de curent mult mai mare. in medie, un computer obisnut utilizeaza intre 100 si 250 W pe ora, consum care poate deveni si mai mare, daca sistemul este dotat cu un procesor high end sau cu una sau mai multe placi grafice, HDD-uri suplimebtare sau periferice.

Cum se poate reduce consumul de energie dat de utilizarea modelelor de calculatoare second hand?

Consumul de energie dat de utilizarea modelelor de calculatoare sh de pe site-ul It-Sh.ro depinde in principiu si de componentele care necesita uneori racire aditionala, cum ar fi radiatorul, ventilatorul sau o combinatie intre cele doua. Pentru a reduce energia consumata de computer, este necesar ca utilizatorii sa respecte urmatoarele indicatii ale specialistilor:

  • oprirea computerului atunci cand acesta nu mai este folosit, spre exemplu noaptea sau in week-end. Daca nu este posibila oprirea de tot a computerului, se va activa modul sleep, faza in care acest dispozitiv va folosi mai putina energie sau modul hibernare, faza in care consumul poate fi de 0 kw;
  • oprirea completa a monitorului cand nu mai este utilizat sau in modul de suspendare;
  • alegerea componentelor cu consum redus sau variabil in functie de sarcina;
  • inlocuirea unui hard disk vechi cu unitat SSD mai rapide si extrem de eficiente din punct de vedere al consumului de energie;

Calculatoare second hand | Calculatoare sh | It-Sh.ro

calculatoare sh

  • setarea optiunilor de alimentare in Control panel si automatizarea modurilor de alimentare redusa;
  • verificarea in BIOS ca ACPI Suspended Type sa fie activat si setata la S3, astfel incat computerul sa nu poata porni procesorul, memoria RAM si alte componente, in perioade de repaus.

Aplicarea acestor metode reduce substatial energia consumata de computer, ceea ce inseamna ca lunar se poate economisi o suma considerabila de bani, iar anual se poate reduce si impactul asupra mediului inconjurator.