Exista numerosi termeni de specialitate din domeniul medicinei de care omul de rand, cel mai probabil, nu a auzit pana acum. Asta daca nu cumva s-a confruntat cu o anumita problema de sanatate.

Un exemplu, in acest caz, il constituie termenul de electrocardiografie. Cu toate ca nu este un cuvant prea des intalnit in viata de zi cu zi, el face referire la un proces des utilizat in procedurile de control al sanatatii de la nivelul inimii. Asadar, articolul de fata isi propune sa explice, in linii generale, in ce consta acest termen medical.

Ce este o electrocardiografie si cand se recomanda

Mai pe intelesul tuturor, este vorba de un procedeu medical prin care observa situatia clinica de la nivelul inimii. Prin intermediul acestui control, vor putea fi detectate majoritatea problemelor medicale cu care inima unui om ar putea sa se confrunte:

  • tulburari ale ritmului cardiac;

  • tulburari ale conductei cardiace;

  • posibilitatea aparatiei unei hipertrofii auriculare sau ventriculare;

  • pericardita;

  • un infarct al miocardului.

Testele vor fi realizate prin intermediul unui aparat intitulat electrocardiograf. Rezultatul final va consta intr-o inregistrare grafica. Prin intermediul acesteia, cadrul medical va putea observa activitatea electrica cardiaca pe un interval care, de regula, este de 10 secunde.

In general, se recomanda apelarea la o astfel de analiza medicala atunci cand sunt intrunite unul sau mai multe aspecte dintre cele enumerate mai jos:

  • pacientul prezinta anumite simptome specifice: durere la nivelul pieptului, palpitatii, dificultate considerabila in procesul de respiratie, obosire intensa si rapida pe parcursul zilei;

  • in urma unui control de rutina, medicul a detectat niste sunete anormale la nivelul inimii;

  • daca pacientul are o varsta de peste 35 de ani; pentru aceasta categorie de oameni, procesul poate fi vazut sub forma unui control de rutina.

Electrocardiografie | TesaMedical.ro

Electrocardiografie

De unde poate fi procurat un electrocardiograf

Daca o persoana doreste sa achizitioneze un electrocardiograf, atunci trebuie sa apeleze la furnizori acreditati. Un exemplu, in acest caz, il reprezinta firma Tesa Medical. Produsele pot fi consultate la TesaMedical.ro.

In concluzie, dupa cum s-a putut observa pe parcursul articolului, aceste echipamente au o importanta deosebita din punct de vedere medical.